- موجودی: موجود
- مدل: 199184 - 52/3
- وزن: 0.40kg
مقالات
نویسنده: علی محمد حق شناسی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مقالاتی که در این مجموعه گردآوری شدهاند، طی دو دههی پنجاه و شصت نوشته شدهاند و در همان زمانها نیز در نشریات تخصصی یا عمومی انتشار یافتهاند. زبان در حوزهی برخورد زبانی یک چیز است؛ در حوزهی برخورد ادبی چیزی دیگر. در حوزهی نخست، ابزاری است در خدمت دانش و در حوزهی دوم مادهای است برای آفرینشگری، یعنی برابر هنر. در آنجا واقعیتهای موجود جهان را برای ما تصویر میکند و در اینجا واقعیتهای موجود را به کمک نظام ادبیات، به باد سنجش، اعتراض و بازآفرینی میگیرد. کتاب در دو بخش تدوین شده؛ بخش اول دربارهی ادبیات و بخش دوم دربارهی زبان و زبانشناسی است.
هنر و ادبیات از تبار اسطورهاند، معرفت اسطوری نیز سوا کردنی نیست، درهم است. بدیهی است هر گونه فهمی از زبان سرچشمه میگیرد، کنایهی «آدم زبان نفهم» نیز همین معنا را تشدید میکند. دکتر علی محمد حق شناس با این درک که وجه غالب تفکر در ایران اسطوره ای و ادبی است بر آن بود که به هرج و مرج ادبی در زبان فارسی سرو سامان بخشد...
علیمحمد حقشناس (۱۴ اردیبهشت ۱۳۱۹، جهرم – ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹، تهران) زبانشناس، فرهنگنویس و شاعر ایرانی، استاد گروه زبانشناسی دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، مؤلف و مترجم آثار متعدد در زمینهٔ ادبیات، زبانشناسی، تاریخ زبانشناسی و فرهنگهای انگلیسی به فارسی بود. او از اعضای شورای بازنگری در شیوهٔ نگارش و خط فارسی بود.