- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182557 - 17/5
- وزن: 1.00kg
مفاهیم و رویکردها در آخرین جنبش های هنری قرن بیستم
نویسنده: ادوارد لوسی اسمیت
مترجم: علیرضا سمیع آذر
ناشر: نظر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 304
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 15
مروری بر کتاب
مصور گلاسه رنگی
این کتاب تصویری عمومی از مهمترین جریان های هنری در عصر حاضر را که به جریان مدرن هنر معروف شده است ارائه می کند.کتاب جنبش های هنری، در سال 1945 برای نخستین بار به چاپ رسید. اما از آن تاریخ چندین بار بازنویسی شده که آخرین آن،یعنی نسخه حاضر، پس از افزودن بخش های جدید، در سال 1997 توسط موسسه انتشاراتی «تیمز وهادسن » چاپ و انتشار یافت.این کتاب تصویری عمومی از مهمترین جریان های هنری در عصر حاضر را که به جریان مدرن هنر معروف شده است ارائه می کند.
این کتاب اثر ارزندهای است از ادوارد لوسی اسمیت، شاعر ،مورخ و منتقد هنری و یکی از مهمترین صاحبنظران هنر معاصر جهان.کتاب جنبشهای هنری برای نخستینبار در سال 1969 به چاپ رسید. از آن پس چندینبار بازنویسی شد که نسخهی معرفیشدهی کنونی پس از افزودن بخشهای جدید در سال 1997 منتشر گردید.
مترجم این اثر دکتر علیرضا سمیع آذر در آغاز این کتاب توضیح مختصر و مفیدی از تحولات هنری در قرن بیستم به مخاطب میدهد: «جهان هنر در قرن بیستم بیش از همهی قرون پیشین مشحون از نواندیشی و نوآوری بود. در این قرن پرتلاطم، اشتیاق به خلاقیت و التزام به ابداع، به حدی بود که بیش از همهی تاریخ هنر در آن دگردیسیهای شکلی هنر و تحولات سبکشناسی به وقوع پیوست. این شور و اشتیاق آنقدر بالا گرفت که برای نخستینبار نفس خلاقیت و نوآوری، موضوع هنر شد و جمع کثیری از هنرمندان به جای تعهد، دیگر صرفاً به پدیدههای نو، بدیع و حتی غریب رویکرد نشان دادند».
در این کتاب که با یادداشت مؤلف به مناسبت انتشار کتاب به زبان فارسی آغاز میشود پس از معرفی مؤلف و اشارات مترجم، 10 فصل مجزا دیده میشود که فهرستوار معرفی میگردند و در بخش آخر کتاب به گاهشمار رویدادهای هنری و تطابقهای تاریخی در عرصهی هنر پرداخته شده است. در کنار غنای مفهومی، علمی و محتوایی کتاب و ترجمهی روان آن، تصاویر بسیاری از آثار هنرمندان برجسته با کیفیت بالای چاپی بر ارزش این اثر ارزشمند افزوده است. این کتاب مرجع بسیار مناسبی برای پژوهشگران عرصهی هنر و دانشجویان گرایشهای گوناگون هنری است.
فهرست
فصل اول «سبک در محتوا»
فصل دوم »اکسپرسیونیسم انتزاعی»
فصل سوم «چشمانداز اروپا»
فصل چهارم «انتزاعگرایی پسانقاشانه»
فصل پنجم »پاپ، محیط و رویدادها»
فصل ششم «تندیسهای انتزاعی، هنر مینیمال و هنر مفهومی»
فصل هفتم »هنر بیپیرایه، پسامینیمالیسم و میراث آن»
فصل هشتم «گرایشهای جدید اکسپرسیونیستی در دهه 1980»
فصل نهم «هنر امریکا در دههی 1980»
فصل دهم «هنر موضوعگرا: هنر آفریقایی-آمریکایی و هنر فمینیست