- موجودی: موجود
- مدل: 205050 - 26/3
- وزن: 0.30kg
معنا درمانی
نویسنده: ویکتور فرانکل
مترجم: مهین میلانی
ناشر: درسا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 7
مروری بر کتاب
مبانی و کاربردهای معنادرمانی
عقبماندهها چیزهایی به من آموختهاند که زبانم از بیان آن قاصر است. دنیای آنها دنیایی است که فریب به آن راه ندارد؛ دنیای آنها قلمرویی است که با گذرنامه لبخند به عشق شما دست مییابند و نوری که در دیدگان آنهاست سردترین قلبها را ذوب میکند. شاید به این شکل خداوند میخواهد به ما یادآوری کند که دنیا باید بار دیگر ویژگیهایی را که معلولین ذهنی هرگز از دست ندادهاند، کشف کند.
اگر به هدفی بیش از اندازه توجه کنیم، مانع خودانگیختگی و فعالیت میشود. به داستان هزارپایی توجه کنید که دشمنش از او پرسید چگونه پاهایش را حرکت میدهد. هزارپا وقتی به این مسئله فکر کرد، دیگر اصلا نتوانست پاهایش را حرکت دهد. در داستان آمده این هزارپا از گرسنگی مرد. آیا باید بگوییم او از تمرکز مفرط جان سپرد؟
نگارنده در کتاب حاضر، به بنیان رواندرمانی میپردازد و فرضیات و اصول موجود در معنادرمانی را طرح میکند. کاربردهای مطرحشده معنادرمانی در این کتاب، دارای سه بعد هستند. نخست اینکه معنادرمانی برای معالجه روانرنجوری نئوژنتیک کاربرد دارد. دوم اینکه از تکنیک معنادرمانی برای معالجه روانرنجوری روانزاد استفاده میشود و سوم اینکه تکنیک معنادرمانی برای درمان بیماران بدنزاد به کار میرود.
نگارنده ابتدا، معنادرمانی و سایر مکاتب آن به ویژه وجودگرایی در حوزه رواندرمانی را لحاظ کرده و در فصل آخر به گفتوگوی بین معنادرمانی و الهیات میپردازد. نویسنده همچنین جدیدترین پیشرفتهای معنادرمانی را با توجه به ارزیابی باورهای فردی در کتاب گنجانده است.
این کتاب مجموعه سخنرانیهایی ویکتور فرانکل در سال ۱۹۶۶ در دانشکاه متدیستها است. این کتاب درحالی که به بنیانهای رواندرمانی میپردازد، فرضیات و اصول موجود در معنا درمانی را هم مطرح میکند. این فرضیات بخشهایی را تشکیل میدهد که در هم تنیده شده است و معنا درمانی در آن بر مبنای سه مفهوم بنا نهاده شده است:
۱) آزادی اراده (آزادی اراده متضمن جبرگرایی در برابر جبرگرایی مطلق است.)
۲) معناجویی (در معناجویی مطلبی متمایز از مفاهیم قدرت طلبی و لذت جویی به گونهای که روانشناسی آلفرد آدلر و زیگموند فروید به ترتیب ارائه میکنند، مورد بحث قرارمیگیرد. بی تردید عبارت قدرت ابتکار نیچه بود نه آدلر و عبارت لذتجویی که برای اصل لذت خواهی فروید به کار رفته ابتکار من بود نه فروید. به علاوه، اصل لذت را باید در پرتو مفهومی وسیعتر یعنی اصل تعادل حیاتی مشاهده کرد. وقتی به نقد این دو مفهوم میپردازیم. ناگزیر باید نظریه انگیزشی معنا درمانی را مورد مطالعه قرار دهیم.)
۳) معنای زندگی (معنی زندگی به موضوع نسبیت گرایی در برابر ذهن گرا