- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171466 - 18/1
- وزن: 0.30kg
معنا در تاریخ
نویسنده: کارل لوویت
مترجم: سعید حاجی ناصری , زانیار ابراهیمی
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 393
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1397 _ 1396 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
نکته مرکزی بحث نویسنده در این کتاب خاستگاههای دینی مفاهیم عصر مدرن است؛ میتوان گفت کسانی چون ماکسوبر، در اثر مشهور خود «اخلاق پروتستان و روح سرمایهداری» از پیشگامان چنین فهمی تلقی شدهاند، اما با کمی دقت روشن میشود که کار وبر سهمی سلبی در موضوع ریشههای دینی مدرنیته دارد، به این معنی که براساس تفسیر وبری، تحولات درون اندیشه و عقاید دینی، بخصوص نقطه اوج آن در پروتستانیسم، این نقش را داشته که با بیرون راندن کامل نیروهای افسونگر و جادویی از این جهان امکان مساعدی برای گسترش عقلانیت مدرن فراهم آورده است.
انسان مدرن یک چشم با ایمان میبیند و یک چشم با عقل. از این روست که دیدگاهش در باب تاریخ، دیدگاهی مغشوش و آشفته است. تاریخ جهان غربی قرنها از منظر مسیحی یا کلاسیک نگریسته میشد؛ از منظر ایمانی ژرف به پادشاهی خداوند یا باور به چرخههای ادبی و تکراری زندگی. با این همه، ذهن مدرن نه مسیحی است و نه پاگانی، و تفاسیر مدرن از تاریخ ریشهای مسیحی و پیامدهای غیر مسیحی دارند.
کار لووینت (1897-1973) استاد فلسفه در دانشگاه یدلبرگ، در شرح این نظریه، با فیلسوفان قرن هجدهم و نوزدهم شروع میکند. فیلسوفانی که به لحاظ تاریخی به ما نزدیکترند، و شرحش را تا کتاب مقدس پی میگیرد؛ و از این طریق آثار مورخان برجسته مسیحی و باستان را تحلیل میکند.
«معنا در تاریخ» کتابی است متفاوت و بسیار پر اهمیت ... لوویت استاد تفاسیر فلسفی است، و هر یک از فصلهای کوتاه و چر مغزش همچون اثری هنری موزون و هماهنگاند.