- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 147158 - 68/4
- وزن: 0.50kg
معرفی قریب 8000 نفر از اعضا خائن و جانی ساواک
ناشر: اتحادیه کمونیست های ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو
مروری بر کتاب
ساواک سر واژه ی عبارت سازمان امنیت و اطلاعات کشور که معمولاً به اختصار است ، از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ سازمان اصلی پلیس امنیتی و اطلاعاتی ایران در زمان سلطنت محمدرضاشاه پهلوی بود که قدرت و اختیارات بسیاری در توقیف و بازجویی افراد داشت.این سازمان به ویژه در سالهای دهه ۱۳۵۰ و قبل از پیروزی انقلاب ۵۷ و سرنگونی حکومت سلطنتی، «نفرتانگیزترین و مخوفترین» نهاد حکومتی در بین مردم بهشمار میآمد. در واقع از سال ۱۳۴۲ به بعد بود که شاه به سازمانهای امنیتی خویش از جمله ساواک توسعه بخشید، بهطوریکه از ۵۳۰۰ مامور تماموقت و تعداد بسیار اما نامعلومی از خبرچینان پارهوقت تشکیل میشد.
از نیمه دهه ۱۳۳۰ تا زمان انقلاب اسلامی ایران (۱۳۵۷) ساواک یکی از مقتدرترین سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی منطقه بهشمار میرفت و در پیوند با سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل (موساد) و بریتانیا (ام. آی. ۶) و ایالات متحده آمریکا (سیا) و سازمان اطلاعاتی پیمان ناتو (به رهبری جرج کندی یانگ) نقشی مهم در خاورمیانه ایفا مینمود. این سازمان با سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل (موساد و شینبت) و ترکیه (میت) همکاری تنگاتنگ داشت.
ساواک برای نفوذ در سازمانهای سیاسی ایرانیان، در داخل و خارج از کشور، از عوامل نفوذی خود بهره میبرد.عوامل ساواک دو دسته بودند: بخشی عوامل معمولی بودند که خیل کثیر منابع ده هزار نفری ساواک را دربر میگرفتند و بخشی عناصر بسیار مهم، از نظر جایگاه یا شخصیت سیاسی، که تعدادشان اندک بود.
در فهرستهای اسامی منابع ساواک، نام بسیاری از منابع معمولی ساواک انتشار یافته است. این فهرستها کامل نیست و در مواردی نه چندان اندک اسامی کسانی نیز درج شده که در واقع «منبع ساواک» نبودند ولی بنا به ملاحظاتی در زمان دستگیری به ساواک وعدههایی دادند ولی پس از آزادی مبارزه با حکومت پهلوی را از سر گرفتند و حتی در این راه کشته شدند...