- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140447 - 94/6
- وزن: 1.40kg
- UPC: 150
مظفر بقایی به روایت اسناد ساواک
نویسنده: گروه نویسندگان
ناشر: مرکز بررسی اسناد تاریخی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1030
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1383 ~ 1382 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
مرکز بررسی اسناد تاریخی هم کتابی دوجلدی با عنوان «مظفر بقایی به روایت اسناد ساواک» منتشر کرده که خواندن این اسناد در شناخت شخصیت بقایی بسیار موثر خواهد بود.آخرین سند ارائه شده در این کتاب مربوط به 13 آبان 1358 است. فعالیت، اندیشه و رویکردهای بقایی پس از انقلاب، متاسفانه آنچنان که باید و شاید در محافل تاریخی مورد بحث و بررسی قرار نگرفته و از این لحاظ نمی توان پازل شخصیتی وی را کامل کرد.بقایی در دوره ای به ظاهر از سیاست دست کشید و پایان فعالیت خود را اعلام کرد اما شواهد خلاف این رویه را نشان می دهد. در ادامه نگاهی هر چند کوتاه به زندگی سیاسی این شخصیت پر راز و رمز خواهیم انداخت.
دکتر مظفز بقایی کرمانی یکی از بحث انگیز ترین چهره های سیاسی تاریخ معاصر ایران است، که در وقایع سالهای پرحادثه ی اواخر دهه ی 1320 تا اوایل دهه ی 1330، یعنی از دوران حکومت قوام السلطنه در جریان غائله ی آذربایجان تا دوران نهضت ملی و حکومت مصدق و کودتای 28 مرداد 1332 که به سرنگونی حکومت مصدق انجامید، و همچنین اوایل حکومت سپهبد زاهدی پس از کودتای 28 مرداد نقش مهمی ایفا کرده است.
دکتر مظفر بقایی کرمانی از جمله بازیگران بسیار مرموز در دورهای بسیار حساس از حیات سیاسی ایران به شمار میآید که به دلیل پیچیدگیهای تشکیلاتی و عملیاش نقش ویژهای در صحنه گردانی مسائل سیاسی کشور بهنفع بیگانگان برعهده داشته است. دکتر بقایی در خانوادهای اهل سیاست به دنیا آمد. گفته شده است.
پدرش میرزا شهاب در انجمنی وابسته به لژ بیداری ایرانیان فعالیت داشت و پس از رسیدن به ریاست فرقه دمکرات کرمان، توانست راه خود را به مجلس چهارم باز کند. بقایی نیز پس از حدوده سال اقامت برای تحصیل در فرانسه و آشنایی باافرادی از جمله عیسی سپهبدی - که بعدها نقش بسیار مهمی را در زندگی او ایفا کرد - در سال 1317 به میهن بازگشت. بیرون بردن رضاخان از ایران توسط انگلیسها به فاصله کوتاهی از این زمان به ایجاد شرایط جدیدی در کشور انجامید که زمینه نقش آفرینیهای بعدی مظفر بقایی و دوستانش را به عنوان یکی از مرموزترین چهرهها و محافل سیاسی طی دهههای 20 و 30 فراهم آورد.
اگرچه تحولات سیاسی این سالها و به ویژه مسائل مربوط به شکلگیری نهضت ملی و همچنین راه و روش شخصیتهای تاثیرگذار در این دوران، بارها و بارها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، اما انتشار خاطرات دکتر بقایی و کتابهای متعدد دیگری که درباره وی و اطرافیانش منتشر شد، فرصتی دیگر فراهم آورده است تا با نگاهی دوباره به زندگی سیاسی مسئول حزب زحمتکشان و بهرهگیری از آنچه او خود بر زبان رانده است، نه کل وقایع و اتفاقات آن برهه، بلکه حتیالمقدور گوشههایی از آن مورد بازخوان قرار گیرد.