- موجودی: موجود
- مدل: 197893 - 86/2
- وزن: 0.60kg
مطبوعات ایرانی
نویسنده: فرید قاسمی
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 800
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نخستین چاپخانهٔ ایران، در اصفهان، دو سال پس از نشر اوّلین کتاب، ورقهای به زبان ارمنی در سال ۱۰۵۰ ق انتشار دارد که به فارسی، گزارش پدران کویر، ترجمه میشود. سیاحانی که در همان سالها به ایران آمدهاند، از روزنامههای دستنویس دیوارکوب/ روزنامهٔ خطی، که گاه به شیوهٔ حک و پرس نشر مییافت، سخن به میان آوردهاند که پیشینهٔ دیرینهتری در ایران دارد. تفصیل این اشارتها روا نیست و به منزلهٔ خروج از بحث اصلی قلمداد میشود چرا که گفتار ما دربارهٔ روزنامهنگاری چاپی به مفهوم امروزی است که سه گونهٔ سنگی، حروفی/ سربی و ژلاتینیاش برای ادواریهای روزگار قاجار معمول بود....
هفتاد سال منتهی به مشروطه یکی از دشوارترین دوران روزنامهنگاری در ایران است. در ابتدا اساسا محمدشاه و دربار نمیدانستند روزنامه چیست؟ 18 سال طول کشید تا در دورة محمدشاه و زمان صدارت میرزا آقاسی با درخواست میرزا صالح موافقت کردند و اولین نشریه در ایران متولدشد. در چهل و نه سال و اندی حاکمیت ناصرالدین شاه، شش تن صدر اعظم شدند که فقط دو تن از آنان به مقولة روزنامهنگاری علاقه نشان دادند. دورة ناصری مثل بسیاری از ادوار، یک دورة مطبوعاتی در ایران است که به سبب تفاوتهایی در نوع و شیوة فعالیت روزنامهنگاری و نیز شکل و محتوای مطبوعات به دورههای فرعی تقسیم میشود.
کتاب حاضر دربرگیرندة مقالهها، گزارشها و یادداشتهایی است از نگارنده که آنها را طی فروردین 1380 تا میانة بهار 1389 نگاشته است. همچنین چهار سخنرانی از وی و ده گفتوگو با ایشان در کتاب درج شده است. این مجموعه با 123 مطلب به سرفصلهای اصلی تفکیک شده است ، پیوست پایانی کتاب نیز به فهرست آثاری اختصاص دارد که در دو دهة هفتاد و هشتاد پدید آمده است.
فهرست
تاریخک
سرآغاز
خطابه
تکنگاری
آغازگران
تجلیل
دریغ
یاد
گوناگون
نظریه
گفتوگو
و...