دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مضامین مشترک در ادب فارسی و عربی

مضامین مشترک در ادب فارسی و عربی

نویسنده: سیدمحمد دامادی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 459
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ جلد کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب 

کسانی که در ادب فارسی از روی صدق و تانی و نه از سر هوی و تمنی، تاملی مستمر و بی وقفه به منظور کشف اصول و موازین حاکم بر ادب و فرهنگ ایران داشته اند، نیک می دانند که از جمله مظاهر توانایی شگفت آور سخن سرایان بزرگ و افسونگر فارسی زبان، آنست که با قدرت استفاده از قانون تجرید و تعمیم ذهن خلاق و آفرینشگر خویش، بخوبی توانسته اند با رویت مناظر در صحنه حیات و اندیشه در کار روزگار و ژرفکاوی در پدیده های گیتی و ترکیب آن ها با یادها و خاطره ها و خوانده ها و شنیده ها و در یک کلام دانسته ها آمیزه ای از عبرت و حکمت پرداخته و با عرضه دستاوردهای تامل و تجربه در قالب سخنان منظوم و منثور خوانندگان آثار خویش را از چشمه سار زلال ذوق سلیم خود سیراب ساخته و قریحه جمال پرست آن ها را نوازش داده، آدمیان را از زادگان طبع جویای کمال خویش برخوردار و کامیاب گردانند…

پژوهشگران قرن اخیر، تحول نثر ساده عربی به نثر فنی در قرن چهارم هجری را حاصل کوشش‌های علمی عده‌ای از نویسندگان عرب‌نویس ایرانی از قبیل صاحب بن عباد، ابن العمید، ابوبکر خوارزمی، بدیع الزمان همدانی و صابی و امثال ایشان می‌دانند و بر این باورند که ایرانیان عرب‌نویس که در زبان عربی ممارست بسیار داشتند، نقش غیر قابل انکاری در این تحول داشته‌اند.

ترجمه مفاهیم و مضامین، آن هم از شعر به شعر، از جمله دشوارترین فنون ادب است؛ اما شاعران و گویندگان در انتخاب کلمه‌های فارسی و یا عربی به منظور انتقال مفهوم، شرط فصاحت را نگه داشته‌اند و در ترکیب جمله‌ها تا آنجا که ممکن بوده است، الفاظ صحیح و سلیس و لغات ساده و مشابه و معادل با مفاهیم را به کار گرفته‌اند.

در این کتاب مضامین مشترک در ادبیات فارسی و عربی آورده شده است. از جمله اشعار شاعران آورده شده در کتاب می‌توان اشعار منوچهری دامغانی، جلال الدین محمد بلخی، سعدی، حافظ، رودکی، عطار، ابومنصور ثعالبی، ناصر خسرو، راغب اصفهانی و شاعران دیگر را نام برد.

در انتهای کتاب فهرست مشخصات منابع و مراجع مهم کتاب؛  فهرست آیات قرآن کریم؛ فهرست احادیث، امثال، کلمات قصار، مصاریع و جمل عربی، فهرست امثال فارسی، فهرست اشعار عربی به ترتیب آغاز و انجام ابیات، فهرست اشعار فارسی به ترتیب آغاز و انجام ابیات، فهرست اسامی اشخاص و فهرست اسامی کتب آورده شده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات