دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مشهد از نگاه سیاحان ؛ از 1600 تا 1914 میلادی

مشهد از نگاه سیاحان ؛ از 1600 تا 1914 میلادی

نویسنده: پرویز طاهرنیا
ناشر: موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 240
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

مصور - نقشه

با تاکید بر منابع ترجمه شده فارسی

در اثر حاضر، گردآورنده مطالب مربوط به مشهد و گاه خراسان را از سفرنامه‌های سیاحان استخراج و در این مجموعه گردآورده است. سفرنامه‌های یاد شده مربوط به سال 1600تا 1914میلادی است .مردم مشهد زود آشنا، احساساتی، بی کینه، زود رنج و در دوستی و رفاقت قرص، محکم و پابرجا هستند. یکی از منابع با ارزش در مطالعات تاریخی سفرنامه ها هستند که با روشهای متفاوت و با در نظر گرفتن اهمیت و محتوا به انواع مختلف تقسیم می شوند.

نگاهی به تاریخ شهر مشهد، دگرگونیها و تغییر ساختار درونی شهر آنچنان که مسافران این شهر در سفرنامه هایشان ذکر نموده اند و تطبیق گفته ها و نوشته هایشان با کتابهای تاریخی و حتی پرداختن به روحیات، خصوصیات، آداب و رسوم، طوایف و عشایر خراسان و بالاخص مردم مشهد از جمله نکات نرجسته این اثر می باشد.

با بررسی و مطالعه منابع و مآخذ نگاشته شده در خصوص خراسان در می یابیم که جز يك کتاب به نام جغرافیای تاریخی خراسان از نگاه سیاحان» به قلم آقای ابوالقاسم طاهری» که به معرفی و نقد چند سفرنامه از جمله «سياحتنامه شاردن» پرداخته اند، کتاب دیگری در خصوص خراسان و نیز تختگاه آن مشهد پس از کاهش رونق شهر هرات از نگاه سیاحان به رشته تحریر در نیامده است. این امر باعث ترغیب هر چه بیشتر نویسنده شد که به انتخاب موضوعی در این خصوص که همانا «مشهد از نگاه سیاحان، از ۱۶۰۰ تا ۱۹۱۴ میلادی، باشد روی آورده باشد..صفحات پایانی به تعدادی نقشه و تصویر، همچنین کتاب‌نامه اختصاص دارد.


فهرست

سفرنامه‌ها
اهمیت
محتوا
نوع 

خراسان از نگاه سیاحان
اوضاع طبیعی
تقسیمات سیاسی
راه‌ها
کاروان‌ها و کاروان‌سراها

ایرانیان از نگاه سیاحان
مشهد و سیاحان عصر صفویه و افشاریه
مشهد و سیاحان عصر قاجار
سیمای مشهد و سیاحان قرن 17تا سال 1914 میلادی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات