- موجودی: موجود
- مدل: 189166 - 60/3
- وزن: 0.50kg
مسائل سالمندی و طب سالمندان
نویسنده: عبدالمجید مجیدی
ناشر: وحید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 340
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
گذشت عمر و رسیدن به سالهای کهنسالی، بالقوه برای کلیه انسان ها غیر قابل اجتناب است. این روند برای فرد انسان بسیار قابل تأمل و حائز اهمیت است چرا که غفلت از آن موجب بروز مشکلات بعضاً ناتوان کننده ای خواهد شد که اگر بموقع پیش بینی شوند و درصدد تأمین آمادگی های لازم برای مقابله با آنها برآئیم، از شدت بار مشکلات رو در روی آینده امان، کم خواهیم کرد.
مشکلات و بیمارئیهای ناشی از پدیده سالمندی چه از جنبه سالمندی طبیعی و چه از جنبه بیماریهای سنین سالمندی، درافرادیکه دچار درجاتی ازناتوانائیها یا معلولیتها نیز باشند، از اهمیت ویژه و بالاتری برخوردار خواهد بود. بر اثر افزایش سن در دستگاه ها و اندام های بدن تغییراتی رخ می دهد که در ذیل به اختصار توضیح داده می شود:
تغییرات دستگاه قلب و عروق:
جدا کردن تأثیرات ناشی از سالخوردگی تن ها بر دستگاه قلب و عروق کار دشواری است. همچنین وضعیت بدنی مطلوب و بیماری نیز در طول زمان نقش مهمی را در ایجاد تغییرات در دستگاه قلب و عروق ایفا می کند. با افزایش سن ، تغییرات ساختاری و عملکردی در دستگاه قلب و عروق رخ می دهد. اگرچه این تغییرات ساختاری و عملکردی موجب تغییرات نسبتاً کوچکی در عملکرد دستگاه قلب و عروق در زمان استراحت می شود، اما می تواند باعث ایجاد تفاوت های قابل ملاحظه ای در واکنش های دستگاه گردش خون به فعالیت ها بدنی شود.
مهمترین تغییرات کاهش عملکرد بطن چپ و دریچه های قلبی ، کاهش حجم ضربه ای و برون ده قلبی می باشد که موجب کاهش حداکثر اکسیژن مصرفی می شود. تغییرات دستگاه تنفسی (ریه ها): سالخوردگی ممکن است باعث شود توانایی افراد برای شرکت در فعالیتهای بدنی ملایم تا شدید کاهش یابد که دلیل آن ایجاد محدودیت هایی در دستگاه تنفسی، قلبی و عروق یا ترکیبی از آن هاست. بدیهی است که ایجاد تغییرات در عملکرد ریه ، عمل انتقال هوا را به درون و برون ریه در افراد سالمند مشکل می کند. با بالا رفتن سن نیاز به تهویه در زمان فعالیت افزایش می یابد و برای میزان کار معین و نیز سطح مشخص اکسیژن مصرفی تهویه بیشتری مورد نیاز است...