- موجودی: موجود
- مدل: 201961 - 117/6
- وزن: 0.50kg
مسائل ادبی
نویسنده: وارطان گئورگیان
ترجمه و تلخیص : هرایر خالاتیان
ناشر: سهیل
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 211
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
نویسنده در این کتاب، مهمترین مسائل ادبی و نویسندگی را طرح کرده و با بیان بسیار روشن و شواهد جالب به خوانندگان خود رموز بسیار میآموزد. ترجمه استادانه هرایر خالاتیان این کتاب را برای فارسیزبانان بسیار دلپذیر کرده است. در واقع این کتاب، دربرگیرنده مقالات و نوشتارهایی است که در روزنامه «آرمنیا» تحت عنوان «مسائل ادبی» درج گردیده بود و در این کتاب جمعآوری شدهاند. این مقالات به همراه پانزده مقاله دیگر پس از تجدیدنظر و تنظیم مجدد، در این کتاب جمع آوری شده است.
تمدن امروز جهان در يونان آغاز شد. يونانيان اصول و مباني فرهنگ خود را از مصر، كلده، آشور، بابل و ايران وام گرفته بودند؛ اما در اندك مدتي، چنان عظمتي به آن بخشيدند كه هنوز بعد از گذشت چند هزار سال، جهان امروز از آن بهره ميگيرند. هنوز نظريات ارسطو درباره هنر و ادبيات همچنان نو و قابل استفاده است و هومر بزرگترين حماسه سراي جهان است و آرشيلو سوفوكل و اوريپيد در نمايش نامه نويسي بيمانند هستند.
تمامي علوم مختلف نخست در اين سرزمين مورد پژوهش و بررسي قرار گرفته است. كتاب بوطيقا (فن شعر) اثر جاوید ارسطو، اطلاعات ارزشمندي درباره شعر و نمايش نامه هاي منظوم يونان به ما مي رساند.قديمترين آثاري كه از يونان باستان برجاي مانده دو اثر حماسي منظوم به نامهاي ايلياد و اوديسه است كه تصنيف آنها را به هومر نسبت داده اند. مهمترين واقعه اي كه در ايلياد به نظم كشيده شده است جنگ يونان با تِرُواست....
در اوایل قرن نوزدهم دوره جدیدی به نام رمانتیسم در ادبیات اروپا آغاز شد که تا به امروز ادامه داشته است.این دوره که دوره رمانتیک نامیده می شود مکتب طبقه بورژوازی محسوب می شد. در این مکتب تجمل و زندگی اشرافی اهمیت چندانی نداشت و آثار ادبی بیش از پیش توسعه یافتند. شاعران و نویسندگان از طبقات مختلف اجتماعی یکی پس از دیگری در سراسر اروپا به شهرت می رسیدند.
در ابتدای این دوره کلمه رمانتیک از طرف پیروان مکتب کلاسیک به مسخره گرفته شد و پس از مدتی در فرانسه نفوذ کرد تا سرانجام رمانتیسم تا سال 1950 بر ادبیات اروپا غلبه کرد. آنچه از آثار ادبی و هنری نیمه نخست قرن نوزده فرانسه به جا مانده به مکتب رمانتیسم اشاره می کند. شاتوبریان به عنوان پایه گذار مکتب رمانتیسم شناخته می شود.