- موجودی: موجود
- مدل: 192256 - 95/3
- وزن: 0.30kg
مسئله دهقانی و مسئله ارضی در ایران
نویسنده: خسرو خسروی
ناشر: پیوند
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 70
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
کشور ما مملکتی فلاحتی است و در حدود هشتاد درصد مردم آن به امر زراعت اشتغال دارند. جمعیت کشور رو به تزاید و سالیانه بیش از چهارصد و پنجاه هزار نفر به تعداد آن افزوده می شود. حداقل انتظاری که از زارعین داریم این است که خوراک خود و اهالی شهر را تامین و نگذارند انواع محصولات کشاورزی از خارج وارد شود.
اینکه فوقا نوشتیم کشور ایران زارعتی است، مقصود این است که اکثریت مردم آن زارع و از طریق فلاحت ارتزاق می نمایند. و الا از لحاظ منابع طبیعی فلاحتی، کشور ما زیاد غنی نیست. در اغلب نقاط مملکت میزان نزول باران بسیار کم و اراضی خشک و صحراهای سوزان زیاد است. رودخانه هایی که آب آن به مصرف امور کشاورزی برسد قلیل و نسبت به وسعت خاک مملکت ناچیز است...
از زمان انقلاب مشروطه تا به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی پیش فرض هایی در رابطه با مسئله مهم ارضی داشته است. ولی با انتخاب کردن زمان و فعالیت داشتن درمورد تکنیک های آنها در این مورد شامل پستی و بلندی هایی بوده است. به این دلیل جنب و جوش های آنها در زمان آزادانه و دوره ای در مخمصه قرار گرفته است. زمان مورد پیگیری این پژوهش است.دوران پهلوی دوم است که با مورد توجه قرار گرفتن اصلاحات ارضی عکس العملی را در مقابل آن نشان داده است. و علاوه بر موافق نبودن با آن خویش به نشان دادن پیشنهاداتی پرداخته است.