- موجودی: موجود
- مدل: 203755 - 94/8
- وزن: 0.50kg
مزیدیان
نویسنده: عبدالجبار ناجی الیاسری
مترجم : عبدالحسین بینش
ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 298
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پژوهشی درباره اوضاع سیاسی و فرهنگی امیرنشین مزیدی اسدی در حله
امارت مزیدی اسدی در حدود ربع پایانی سده چهارم تا نیمه نخست سده ششم هجری در منطقه فرات میانه ـ عراق ـ تشکیل گردید. رودهای بزرگ و کوچک منشعب از رودخانههای دجله و فرات، موجب آبادانی و تشکیل مراکز جمعیتی در این ناحیه میگشت و عبور راههای کاروانی حاجیان به رونق اقتصادی و اهمیت سیاسی ـ اجتماعی آن میافزود.
فرات میانه پیوسته میان قبایل عرب دست به دست میگشت تا آن که نوبت به قبیله مزیدی اسدی رسید که امارتی را با گرایشهای شیعی تشکیل دادند. مزیدیان در دوران امارتشان فشارهای بسیاری را تحمل کردند. خلافت بغداد، دولت آلبویه و سلاجقه، سه قدرتی بودند که بنیمزید پیوسته از سوی آنان زیر فشار و تعقیب بودند. با وجود همه این ناملایمات، دانش دوستی شماری از امیران این خاندان، موجب شد تا امارتشان، بهویژه در دوران صدقه بن منصور، به مرکزی برای ظهور فقیهان، ادیبان و شاعران نامدار شود.
این کتاب ارایه اطلاعات و جزئیاتی تفصیلی درباره پیدایی و دوران امارت «بنی مزید» است. نویسنده علاوه بر انعکاس دانستنی های تاریخی درباره این امیرنشین، تلاش دارد تا برخورد آل بویه، سلجوقیان و خلفای بغداد با آنان را نیز در اختیار علاقه مندان به تاریخ تشیع و تاریخ ایران در دوره آل بویه و سلاجقه قرار دهد.
بر پایه یافته های این کتاب، امارت مزیدی اسدی در حدود ربع پایانی سده چهارم تا نیمه نخست سده ششم هجری در منطقه فرات میانه که عراق امروزی می باشد تشکیل شده است. آنان با وجود دریافت ناملایمات بسیاری از خلافت بغداد، آل بویه سلاجقه، دانش دوستی شماری از امیران این خاندان موجب شد تا به مرکزی برای ظهور فقیهان، ادیبان و شاعران نامدار شیعه گردد.