- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 200520 - 7/3
- وزن: 0.30kg
مزرع مهر
نویسنده: مصطفی دلشاد تهرانی
ناشر: دریا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 135
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
موانع و مقتضیات تربیت در نهج البلاغه
از نگاه مؤلف، تربیت به عنوان مهمترین مقوله انسانی که تمام صلاح و فسادها و سامانها و نا به سامانیها، به چگونگی آن بر میگردد، نیازمند جدیترین اهتمام و توجه است. وی، در راستای این مسئله با بهرهگیری از منابع تفسیری، عرفانی، تربیتی و شرحهای نهجالبلاغه، ابتدا، جایگاه و اهمیت و ضرورت تربیت، مفهوم و تعریف تربیت و زمینههای آن را بررسی کرده، سپس، موانع و مقتضیات فردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را به عنوان مهمترین مباحث در این باره مطرح کرده است. مؤلف با استناد به نهجالبلاغه، وابستگی به دنیا را اصلیترین مانع تربیت و رسیدن انسان به کمالات حقیقی، و بهترین زمینه تربیت را در بافت درست از دنیا و تصحیح بینش آدمی نسبت به آن میداند.
تربیت با رفع موانع و ایجاد مقتضیات به عنوان زمینه تربیت سامان می یابد ، و تا چنین نشود ، تربیت تحقق نمی یابد. از این رو باید موانع تربیت و مقتضیات تربیت آدمی را به درستی شناخت و با این شناخت بستر مناسب تربیت فطری را فراهم ساخت. اگر آن چه فعل تربیت را دشوار می سازد و راه تربیت را سد می نماید شناخته و رفع نگردد ، و نیز آن چه زمینه های تربیت را هموار می نماید ، دریافته و فراهم نشود ، تلاش ها و زحمت های تربیت بی ثمر یا کم ثمر خواهد بود و تربیت به درستی اِعداد نمی شود.
بنابر این هر عمل و حرکت و برنامه تربیتی با توجه به کشتگاه و مزرع مناسب معنا می یابد ؛ و مباحث حاضر نیز بخشی از مجموعه مطالب تربیتی نهج البلاغه است که به مزرعِ تربیت پرداخته است.
فهرست
مانع و مقتضی اصلی تربیت
موانع و مقتضیات فردی
موانع و مقتضیات اجتماعی
موانع و مقتضیات سیاسی
موانع و مقتضیات اقتصادی تربیت