- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 84208 - 111/5
- وزن: 0.20kg
- UPC: 25
مرده های بی کفن و دفن
نویسنده: ژان پل سارتر
مترجم: محسن لاله ای
ناشر: سرو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 103
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
نمایشنامه «مردههای بی کفن و دفن» داستان گروهی از پارتیزانهای فرانسوی در جنگ جهانی دوم را روایت میکند که در پی یک عملیات توسط پلیس دستگیر شده و مورد شکنجه و بازجویی قرار میگیرند تا سرکرده خود را به اصطلاح «لو» بدهند، اما آنها با تحمل شکنجههای سخت، اعتراف نمیکنند، چرا که اعتقاد دارند اگر کلامی از رییس و سرکرده خود بگویند، دچار شکستی با حقارت و خواری شدهاند.
سارتر در مجموع آثار ادبی خود به دنبال تبیین فلسفه اگزیستانسیالیسم بود. این مساله به ویژه در نمایشنامههای معروفش چون «مردههای بیکفن و دفن» و «شیطان و خدا» قابل مشاهده است
در پس آن خشونت جاری بر صحنه، نمایشنامه "مردههای بیکفن و دفن"، طرح "موقعیت" میکند. موقعیتی که بر مبنای "دلهره"، "مسئولیت"، "التزام"، "تعهد" و در کل همه آن مضامین و مفاهیمی گسترش مییابد که فلسفه و نظام فکری سارتر بر پایه آنها بنا شده است. پس هم بحث "اضطراب" و "وانهادگی" بشر مطرح است و هم بحث اخلاق اگزیستانسیالیستی؛ هم نفی و طرد "از پیش بودهها" و هم "تقدم وجود بر ماهیت"؛ هم "آزادی"، هم "اختیار" و "عمل"؛ و در ورای همه این مقولات اندیشههای فیلسوفی خودنمایی میکند که در کتاب "اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر" مینویسد: "بشر نخست هیچ نیست. سپس چیزی میشود، یعنی چنین و چنان میگردد؛ و چنان میشود که خویشتن را آنچنان میسازد. "
این مبنایی است که سارتر بر پایه آن جبرگرایی را به چالش میکشد تا انسان را (پیش از هر برچسب ماهیتی)، وجودی تعریف کند که همواره با "عملاش" دست به "انتخاب" میزند؛ انتخابی همراه با "دلهره" و "اضطراب" دائم که انسان در آن مخیر و آزاد است؛ مخیر و آزاد تا چنان عمل کند که در نبود "از پیش بودهها" (و با انتخاباش) بار مسئولیتی را به دوش کشد که همه بشریت را ملتزم میکند! چه آن که فلسفه اگزیستانسیالیسم عقیده دارد: "هر فرد مسئول تمام افراد بشر است.