- موجودی: موجود
- مدل: 195442 - 62/2
- وزن: 0.30kg
مرد است و قتلش ٬ آقا کمال
نویسنده: یاکوب آرژونی
مترجم: ناصر زاهدی
ناشر: جهان کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 180
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
عشق هیچ وقت آسان نیست-به خصوص زمانی که نامزدتان، مهاجری غیرقانونی است که برای بار دوم توسط قاچاقچیان جنسی ربوده شده است. اما شانس در خانه ی نامزد زن ربوده شده را زده و کارآگاه خبره و باهوش، کمال کایانکایا، مسئولیت پرونده را به عهده گرفته است. او که پدرش زباله جمع کنی ترک تبار بوده است، اطلاعاتی از زندگی در حاشیه ی ناخوشایندترین شهر آلمان، فرانکفورت، دارد.
کایانکایا به زیر پوست این شهر می رود، جایی که حاکمیت قانون هیچ معنایی نداشته و برای پلیس، هیچ اهمیتی ندارد که کسی زنده بماند و یا بمیرد. رمان مرد است و قتلش، آقا کمال!، سرشار است از کاراکترهای فراموش نشدنی، گفت وگوهای هوشمندانه و خلاق و جزئیاتی بسیار دقیق و استادانه. اما توصیفات خارق العاده ی آرژونی از سیاست های نژادی در اروپای معاصر، ملی گرایی های پوچ و بی معنی و بی عدالتی های اجتماعی است که رمان های این نویسنده را از سایر آثار ادبی، متمایز ساخته است.
رمان های بامحوریت« آقا کمال» نوشته یاکوب آرژونی نویسنده آلمانی، موجب شکل گیری اتفاقی مهم در ادبیات پلیسی آلمان شد. شخصیت اصلی این رمان و دیگر رمان های این نویسنده یک کارآگاه خصوصی ترکیه ای بود.کمال کایانکا با رمان «تولدت مبارک تُرکه!» که در ایران با عنوان «تولدت مبارک آقا کمال!» منتشر شد، معرفی شد. این رمان برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ چاپ شد و فیلمی سینمایی نیز با اقتباس از آن ساخته شد. آرژونی متولد سال ۱۹۶۴ در فرانکفورت آلمان است و بد نیست اشاره کنیم که این نویسنده جوان و خوش آتیه که می توانست رمان های بیشتری نسبت به کارنامه فعلی اش داشته باشد، در سال ۲۰۱۳ درگذشت.
او در سن ۲۲ سالگی با «تولدت مبارک ترکه!» موجب شکل گیری اتفاقی مهم در ادبیات پلیسی آلمان و جهان شد چون کمال کایانکا محدود به مطالعه مخاطبان آلمانی نماند و از مرزهای این کشور بیرون رفت و علاقه مندان ادبیات پلیسی در دیگر کشورها نیز با او آشنا شدند.
تعداد مهاجران ترک به آلمان بسیار زیاد بوده و هست و چند میلیون از مهاجران اهل ترکیه در این کشور ریشه دوانده و زندگی می کنند. نمونه اش هم اردوگان آتلای بازیگر مشهور سریال هشدار برای کبری ۱۱ است که در ایران شناخته شده است و البته نمونه موفق این بحث است. به هر حال تعداد زیادی از مردم ترکیه طی دهه های اخیر به آلمان مهاجرت کرده و با مردم این کشور بده بستان فرهنگی داشته اند.
از طرف دیگر عده ای از مردم دنیا مردم آلمان را هنوز فاشیست و نژادپرست می دانند که البته این نظر تا حدودی صحیح است و عده ای از ناسیونالیست های افراطی هنوز هم در آلمان فعالیت دارند و به اشاعه نظریات افراطی خود پرداخته و از مهاجران از جمله ترک ها بیزار هستند.