- موجودی: موجود
- مدل: 201903 - 116/3
- وزن: 0.30kg
مرجع قدرت و فرد
نویسنده: برتراند راسل
مترجم: منصور مشگین پوش
ناشر: رازی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 160
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
کتاب حاضر متن شش سخنرانی از برتراند راسل است که در سالهای ۴۹ -۱۹۴۸ از بیبیسی پخش شدند. هدف این گفتارها برقراری سازش میان مرجع قدرت و آزادی فردی است که در قالب بحثی روانشناختی در باب سرچشمههای کنش اجتماعی مروری تاریخی بر دامنه و شدت نظارت دولتی و بیان نقش فرد در تاریخ هنر، علم دین و اخلاق مطرح میشود.
راسل قدرت را وسیله تنازع در تنازع اخلاقی و سیاسی میداند اما از نظر او قدرت بیشترین هدف در دستگاههای اخلاقی که بیشترین تاثیر را داشتهاند نیست. منظور راسل در این بخش از کتاب قدرت دورانی است که مردم با آن که به یکدیگر نفرت میورزند همدیگر را مورد اذیت قرار میدادند تا دورانی که حرمت و احترام خود را متوجه کسانی میساختند که نحوه دیگری از زندگی را مد نظر داشتند یعنی متوجه کسانی که انسان را همچون انسان در نظر داشتند نه محدود به ادیان.
راسل قدرت اقتصادی را یک قدرت اصیل نمیداند بلکه میگوید که قدرتی مشتق است. او میگوید که قدرت اقتصادی مد نظرش با آنچه کارل مارکس مطرح کرده بود فرق دارد. منظور او از قدرت اقتصادی موثر بودن پول و کالا در زندگی انسانی است و سپس میافزاید که مارکس و دیگر اقتصاددانان قدیم این نوع قدرت را نوعی قدرت اساسی قلمداد میکردند.