- موجودی: موجود
- مدل: 204998 - 78/2
- وزن: 0.50kg
مرجع شناسی
نویسنده: نورالله مرادی
ناشر: فرهنگ معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 342
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
شناخت خدمات و کتابهای مرجع
این کتاب در هفت بخش بهمعرفی انواع فرهنگها، دانشنامهها، کتابنامهها و سایر کتب مرجع پرداخته است. در بخش اول به طور مفصل مباحث پایه و مقدماتی دربارهی نظریههای مرجعشناسی آورده شده است. در فصلهای بعد تعاریف و همینطور روند تاریخی انواع منابع همراه مثال معرفی شدهاند.
نویسنده در ارائهی مطالب خود به منابع فارسی اتکا نکرده است و سایر منابع ازجمله منابع عربی، فرانسوی، انگلیسی و... را درنظر گرفته است. آشنایی با انواع منابع مرجع عمومی و تخصصی برای تمام محققان از موارد ضروری است. بدون شک دستیابی به کتابی که همراه با ارائهی نکات و جزئیات بهمعرفی این کتب ارزشمند و اساسی پرداخته است، بسیار ارزشمند است. علاوهبر محققان و دانشجویان، کتابداران در ارائهی خدمات مرجع در کتابخانهها از مخاطبان اصلی این کتاب هستند.
وظیفه و عملکرد کتابدار مرجع ایجاد ارتباط بین تولید کننده اطلاع و مصرف کننده اطلاع است.از این رو کتابدار مرجع بیشتر با محتوا و اطلاعات مندرج منابع کتابخانه سروکار دارد تا با شکل (فرم) منابع.کتابخانه را ازنظر تشکیلات سازمانی و وظایف میتوان به چهاربخش قسمت کنیم:
بخش گزینش و گردآوری منابع
بخش فهرست نویسی، رده بندی و نمایه سازی
بخش مرجع
بخش امانت و پیگیری
خدمات مرجع reference service “این مفهوم به قول روتشتاین بعد از سال ۱۸۷۵ متداول شده است” کتس میگوید: خدمات مرجع کاری است که کتابدار مرجع انجام می دهد.
فهرست
کلیات
کتابشناسیها
دانشنامهها
فرهنگها
زندگینامهها
منابع جغرافیایی
منابع مرجع فوری