- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 154587 - 93/3
- وزن: 0.30kg
مدیریت کانون های تفکر در عرصه خط مشی های عمومی
نویسنده: سمانه لاجورد
ناشر: دفتر پژوهشهای فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 159
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
دربارهی اتاق های فکر (کانونهای تفکر) چه میدانید؟
وقتی به تفکر دربارهی آینده هر شرکتی میپردازیم، بحرانها و تحولات، پشتسرهم و گاهی نیز همزمان بر کسبوکارها هجوم میآورند، با هم برخورد میکنند، در هم میآمیزند و در کسبوکارها تنش ایجاد میکنند. نحوه برخورد مدیران در چنین شرایطی متفاوت است. برخی از مدیران نوعی سکوت پیشه میکنند، انگار هیچ تنشی به وجود نیامده و هیج اتفاقی نیفتاده است. این مدیران شرکت خود را در بیحرکتی کامل نگه میدارند. برخی دیگر از مدیران سعی در ایجاد نظم نوین (از جریا اطلاعات و جریان مواد) در شرکت خود مینمایند.
این مدیران اگر بتوانند سیستم مدیریت مبتنی بر فرآیندها را به پیادهسازی و اجرا نمایند، دلیل بسیار خوبی برای خوشبینی کسبوکار خود در آینده خواهند داشت. حتی اگر چنین باشد که طراحی، پیادهسازی و اجرای اولیه سیستم مدیریت مبتنی بر فرآیندها، برای دو یا سه سال اول کمی سخت و دشوار باشد.
کتابی که پیش رو دارید، تلاشی برای آشنایی هرچه بیشتر شما با رویکرد فرآیندی است. تا عبور از اندازهگیری فرآیندها، قدم در راه تحلیل فرآیندها بگذاریم و با تحلیل فرآیندها، امکان تغییر و بهبود فرآیندها را به صورت سیستمی فراهم آوریم.مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران ضمن تشکر از مولف محترم این اثر آقای خوشدهان امیدوار است با انتشار این کتاب ارزشمند گامی موثر و هرچند کوچک در جهت توسعه مدیریت مبتنی بر فرآیندها در کشور عزیزمان ایران برداشته باشد.
اتاق فکر بر خلاف آنچه که این روزها در کشور ما از آن فهمیده می شود راستی راستی یک اتاق با چند میز و صندلی و یا یک میز کنفرانس و جلسه نیست که هر از گاهی قفل آن رابگشایند و مدیران در آن به تفکر و یا خلق فکر بپردازند. شاید بدانید اتاق های فکر را "قوه ی چهارم " (Think Tanks) در کشورهای پیشرفته ی دنیا،می نامند؛ قوه ای در تراز 3 قوه ی دیگر (قانون گذاری، اجرایی، و قضایی) که ساختار یک حاکمیت را می سازند. مگر اتاق های فکر، که به درستی آن ها را کانون های تفکر و یا اندیشگاه ها هم می نامند، چه می کنند که از چنین منزلت بالایی در جامعه های پیشرفته برخوردارند؟
در یک شرکت بدون داشتن چهارچوبی سیستماتیک برای درک فعالیتها و ارتباطات آنها با هم، شبیه به سرنشینان کشتی هستیم که در طوفانی سهمگین گرفتار شده باشند. ناخدای کشتی در تلاش باشد بدون قطبنما و نقشه، راه خود را از میان صخرههای خطرناک پیدا کند.
در شرکتی که کارکنان با تخصصها و مهارتهای مختلف در دریایی از اطلاعات گسسته و جدا از هم غوطهور هستند، مدیران شرکت چگونه باید کسبوکار خود را مدیریت نمایند؟ آیا اگر برای هریک از کارکنان وظیفهای مشخص در نظر بگیرند، هماهنگی و جریان مناسب اطلاعات برقرار میگردد؟ آیا میتوان تغییرات پرشتاب امروز را در آشیانههای فکری منبع نوشته (سیستم وظیفهای) پرورش داد؟
نویسنده در این کتاب، چگونگی تأثیر کانونهای تفکر مراکز تولید کنندة ایده و حامی تحقیقاتی را بر دستور کار، تدوین، اجرا و ارزیابی خطمشیهای عمومی بررسی میکند. همچنین دیدگاه صاحبنظران را در شناخت نقش کانونهای تفکر و چگونگی روند جهانی این کانونها تحلیل میکند، و راهبردهایی برای مدیریت اثربخشی آنها در عرصة خطمشیهای عمومی ارائه میدهد. در پایان کتاب نیز نمونههایی از فضای گفتمان برای نقش کانونهای تفکر و ارزیابی خطمشیهای عمومی و جدولهای «ماتریس عاملی» آورده است.
فهرست
کانون های تفکر و خط مشی های عمومی
واکاوی نقش کانون های تفکر
شکا گیری مراکز تفکر در ایران باستان
راهبردهای مدیریت کانون های تفکر
روند جهانی کانون های تفکر و تاثیر آن در خط مشی ها
و....