- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183569 - 110/7
- وزن: 0.60kg
محاکمه گلدزیهر صهیونیست
نویسنده: محمد غزالی مصری
مترجم: صدر بلاغی
ناشر: حسینیه ارشاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 323
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
معلم نویسندگان بیست و سه سال
ايگناتس گلدزيهر (1850 1921م) شرق شناس يهودى الاصل مجارستانى، از مستشرقان مشهور و پرآوازه است كه آثار متعددى در باب اسلام دارد. او در دشمنى با اسلام شهره است و در يكى از آثارش كه به زبان عربى با عنوان العقيدة و الشريعة فى الاسلام ترجمه شده، درباره اسلام نظرياتى مغرضانه و دور از واقعيت مطرح كرده است.
گلدزيهر پس از دريافت درجه دكترا به بوداپست بازگشت و در سال 1872 به سمت دانشيار دانشگاه آن شهر برگزيده شد. او پس از يك سال مأموريت در وين و ليدن به شرق سفر كرد: ابتدا به سوريه و سپس به فلسطين و مصر رفت. در سوريه با شيخ طاهر جزايرى عضو مجمع ملى دمشق و مدير كتابخانه ظاهريه طرح دوستى ريخت و از او بهره هاى فراوان برد. در مصر نيز گاهى به دانشگاه الازهر رفت و آمد مى كرد و از درس هاى استادان و علماى مصر بهره مند مى شد. پس از يك سال و نيم اقامت در شرق اسلامى (از سپتامبر 1873 تا آوريل سال بعد) به مجارستان بازگشت و به فعاليت هاى علمى و تدريس در دانشگاه ها پرداخت. وى سرانجام در سال 1921 درگذشت.
اين خاورشناس يهودى در تطبيق و مطالعه متون از خاورشناسان سرآمد به شمار مى رفت، ولى متأسفانه پژوهش هاى خويش را با فرضيه سازى و خيال پردازى قرين ساخته و از مخالفت با اسلام خوددارى نورزيده است؛2 به گونه اى كه در دشمنى با اسلام شهرت يافته است. گلدزيهر چنان كه گذشت از نظر علمى شخصيتى برجسته بود. او افزون بر فعاليت هاى علمى ياد شده، از نويسندگان مقالات دايرة المعارف اسلامى بود، و اين امر بر شهرت علمى او افزوده است. از اين روى، چون هنوز هم آثار او كانون مراجعه و استناد است، نقد و بررسى آنها لازم به نظر مى رسد.
كتاب محاكمه گلدزيهر صهيونيست ترجمه اثري است از نويسنده معروف مصري محمد غزالي بنام ( دفاع عن العقيده و الشريعه ضد مطاعن المستشرقين ) كه آقاي صدر بلاغي آنرا به فارسي برگردانده است . در اين كتاب كوشش بر آن شده است كه به غرض ورزي هاي گلدزيهر يهودي پاسخ داده شود و الحق در بعضي از موارد نويسنده خوب از عهده بر آمده است اما در پاره اي از موارد ، گويا رسوبات و تعصبات انديشه اشعري گري او را وسوسه كرده است به گونه اي كه ناگزير در برابر فلاسفه الهي به موضع گيري مي پردازد مطالبي رااظهار مي دارد كه به راستي سخيف و سست مي نمايد.
صفحه 150 كه چنين مي نگارد : همانطور كه فلاسفه الهي درباره اصل وجود سخناني گفته اند كه به اوهام ترهات نزديكتر است تا علم اصيل و مورد قبول و احترام ....
در ص 151 مي خوانيم : توليدهاي بي ماخذ ناشي از بيكاري ، و تخمين هاي مبتني بر حدس كه در اين علم (فلسفه ) شايع شده ، از جمله اموري است كه مي بايد به دور افكند ، و فرهنگ اسلامي را از آلودگي به آن پاك و پيراسته ساخت ...
در صفحه 240 نيز كلام نويسنده درباره حضرت امير (ع ) تحت تاثير مذهب وي (مذهب تسنن ) بوده و با اعتقاد شيعه سازگار نيست...
اما از اينها گذشته مطالب خوب و مفيدي هم در سراسر آن ديده ميشود كه از جمله بررسي سياسي مذاهب استعماري از جلمه ( بهائيت ) و (مادياني گري است ) كه درخور توجه است . نويسند بر مسئله ( وحدت مسلمين ) تاكيد بسيار دارد و به شيعه به نظر احترام مينگرد اما افسوس كه مباني اشعريت او را از رسيدن به حق مانع شده است .
فهرست
محمد رسول الله
تطور در فقه اسلامي
تطور در عقيده
زهد و تصوف
و..