- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182144 - 112/4
- وزن: 0.40kg
محاکمه خلیج فارس نویسان
نویسنده: سیداحمد مدنی
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 170
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
این کتاب با توجه به حضور طولانیمدت نویسنده آن در نیروی دریایی و آبهای خلیج فارس و نیز دانش و موقعیت سیاسی او، دارای ارزش علمی مناسبی است؛ به همین دلیل از زمان چاپ تاکنون همواره در موضوع خود یکی از منابع و مراجع خلیج فارسنگاران بوده است. هدف اصلی نگارنده در این کتاب، نقد و بررسی آثار خلیج فارسنویسان انگلیسی است؛ بهویژه آنهایی که راستی و پاکنظری را در پژوهشهای خود به کار نبردهاند. نویسنده در این کتاب بهتندی سوی این دسته حمله کرده و سخنان آنان را نقد کرده است. به این ترتیب این کتاب پژوهشی در راستای پاسخ به ادعاها و تهدیدهایی است که از خارج از منافع ایران در خلیج فارس را مورد هدف قرار گرفته است
به هنگام شب، خلیج فارس زیبایی خاصی دارد، تلاطم دریا و برخورد امواج که از آنها نور میجهد، با روشنی مهتابی رنگ ماهیان پرنده، که شبانگاه به جست و خیز برمیخیزند و هزاران هزار، به حرکت و بازی و پرش می یند، و از بدنشان پرتوی سفید رنگ ساطع میشود، پهنه این دریای نیلگون را مانند آسمان پر ستارهای میآراید که در گوشه و کنارش آتشافروزی کرده باشند. همین منظره، بزرگ بن شهریار ناخدای رامهرمزی را که خود از مردم خوزستان بوده، بر آن داشت تا وصفی چنین دلانگیز از خلیج فارس در کتاب خود بیاورد.
خلیج فارس به تنهایی و بدون دریای عمان از دریاهای کوچک بهشمار میرود که وسعت آن از232.850 کیلومتر مربع بیشتر نیست و در تقسیمبندی دریاها، در ردیف دریاهای کم عمق چون دریای بالتیک و دریای هودسن و دریای شمال در اروپا، قرار میگیرد. ژرفای متوسط دریای عمان که دنباله خلیج فارس است و از تنگه هرمز به این نام نامیده میشود گاهی از سه هزار متر بیشتر است ولی چون وارد خلیج فارس شویم عمق آب کم میشود..
احمد مدنی در مرداد ماه ۱۳۰۸ در شهر سیرجان به دنیا آمد. دوره ابتدائی و متوسطه را در شهر کرمان طی کرد و سپس برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در دانشکده حقوق نامنویسی کرد. سال بعد جزو داوطلبان اعزامی دانشجویان نیروی دریایی برای ادامه تحصیلات به انگلستان رفت. در سال ۱۳۳۱ به درجه ناوبان دومی و در آبان ماه ۱۳۴۸ به درجه دریاداری رسید.
وی بیشتر دوران خدمت خود را در بندرعباس و جزایر خلیج فارس گذراند. در سال ۱۳۵۱ به علت فعالیتهای سیاسی از کار برکنار شد و از آن تاریخ تا انقلاب بهمن ۱۳۵۷ به تدریس علوم سیاسی و اقتصاد در دانشکدههای مختلف در ایران پرداخت.
در همین دوران مقاله و کتاب های خود را در زمینه های علوم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فنی به نگارش در آورد که از آنها میتوان به "ارمغان شوم"، "بد آموزیهای استعمار"، "محاکمه خلیج فارس نویسان"، "جغرافیای اقتصادی جهان"، "آفتاب غروب ناپذیر"، "اقتصاد خاور میانه"، "جامعهشناسی اقتصادی"، "مدیریت صنعتی"، "اقتصاد ایران"، "اقتصاد توسعه"، "اقتصاد اجتماعی و برنامه ریزی اقتصادی"، اشاره نمود.