- موجودی: موجود
- مدل: 201928 - 114/3
- وزن: 0.50kg
مجموعه گفتارهائی درباره چند تن از رجال ادب و تاریخ ایران
نویسنده: قاسم صافی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 510
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
مصور
مجموعهای که اینک از طرف کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران در دسترس علاقهمندان به ادب و فرهنگ ایرانی قرار میگیرد محتوی چند خطابه است از خطابههائی که در مراسم و جلسات فرهنگی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد که در سالهای 1349 تا 1355 برگزار شده و توسط دانشمندان و استادان گرامی ایراد گردیده است.خطابه هایی از آقایان عباس اقبال ، علی اکبر دهخدا ، ابراهیم پورداوود ، ایرج افشار ، انجوی شیرازی ، شفیعی کدکنی و ...
در این مجموعه از ادیبان دانشمند و سیاستمداران فاضل و متفکران بزرگ و تندذهن و شاعران پیشرو، و آزادگان پاکبازی باد میشود که کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، جلسات یادبود و سخنرانی برای آنان ترتیب داده است. برخی از مقالات، قسمتی از این سخنرانیها که در این دفتر از نظر میگذرد، نخست در نشریات راهنمای کتاب، گوهر، نگین نشر یافت و به ضرورت با جستجو و دقت و تلاش پیگیر ، از میانشان بیرون کشیده شد و پس از تنقيح لازم به چاپخانه فرستاده شد.
آنچه در این جلسات از تراوش ذهن سخنرانان در بیان شأن برخی بزرگان آمده است در کتاب به صورت نوشتگفتاری فراهم شده است که هر کس به فراخور آگاهی و نوع نگرش میتواند مورد استفاده و قضاوت قرار دهد و شاید بتوان آثار ارزندهای در بینش فرهنگی و ادبی امروز شمرد.در این اثر که نمودهائی از افکار بزرگواران علم و ادب عرضه میشود، دید و اندیشه نویسندگان یا گویندگان که روزنهایست از دید علمی و تفکر دانشی، تشخیص میگردد. علاوه بر آن در بخش آخر کتاب نمای قدیم مطبوعات فارسی با اسلوب خاص بر غنای محتوای کتاب میافزاید. لازم به ذکر است که در این کتاب در باب بزرگانی نظیر صادق هدایت، محمدعلی فروغی، مشیرالدوله پیرنیا، عباس اقبال آشتیانی، ملکالشعرای بهار، ابراهیم پورداوود، جلال آلاحمد و… سخن به میان رفته است.
در دیدار با تاریخ ما همواره با دانشمندان و نویسندگانی مواجه میشویم که در پایهریزی استقلال فرهنگی ایران، کوششها نمودهاند. در این مجموعه از ادبا و فضلا و دانشمندان و اندیشمندان و شعرا و نویسندگان و آزادگان پاکبازی که در جلسات سخنرانی مستمری که در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد برگزار گردید، در باب آنها و فعالیتهای آنها سخن به میان آمده است. در این اثر که نمودی از افکاران بزرگان علم و ادب عرضه میگردد، دید و اندیشه نویسندگان یا گویندگان که روزنهایست از دید علمی و تفکر دانشی، تشخیص میگردد.