دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مجموعه اشعار میرزا علیخان ظهیرالدوله

مجموعه اشعار میرزا علیخان ظهیرالدوله
درحال حاضر موجود نمی باشد
مجموعه اشعار میرزا علیخان ظهیرالدوله
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 162984 - 60/1
  • وزن: 1.00kg
0 ریال

مجموعه اشعار میرزا علیخان ظهیرالدوله (صفا)

نویسنده: میرزا علیخان ظهیرالدوله
مترجم: سیف الله وحیدنیا
ناشر: وحید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب 

مصور

اندر این غمکدهٔ دهر دلی بی‌غم نیست                                  جز دل بی‌غم این بنده و این هم کم نیست
غمی ار هست مرا باشد از آن رو که چرا                                    کشتزار همه سرسبز چو من خرّم نیست
غم کجا در دل درویش کند رخنه که غم                                       اندر آن خانه که جای تو بود محرم نیست
غم و شادی جهان فرع قبول من و توست                              شادمان باشی و راضی اگر آن غم، غم نیست
زخم شمشیر فراقش به وصالش بِه شد                                   زحمتی نیست دگر حاجت، بر مرهم نیست
شد بیابانی از این شهر صفا و چه بجاست                               شهری این سان که بود جای بنی‌آدم نیست
رخت بیرون کشد از خانه به صحرا ناچار                                          هر که دانست که بنیاد بقا محکم نیست

میرزا علی‌خان قاجار دولو یا علی‌خان ظهیرالدوله ملقب به صفاعلی (۱۲۴۳ - ۱۳۰۳) سیاستمدار و شخصیت مذهبی ایرانی بود.او در ۲۹ مرداد ۱۲۴۳ شمسی، مصادف با ۱۲۸۱ هجری قمری، ۱۸۶۴ میلادی متولد شد. تحصیلات مقدماتی را نزد میرشفیعا ادیب و شاعر شیرازی انجام داد. زیرا در آن اوقات به همراه پدرش که مأمور فارس بود در شیراز زندگی می‌کرد.

پدرش محمدناصرخان ظهیرالدوله بود. پس از آنکه پدرش در سال ۱۲۹۴ قمری درگذشت به مناسبت اعتمادی که ناصرالدین شاه به این خاندان یافته بود، علی خان را با همان لقب ظهیرالدوله و با سمت وزیر تشریفات در دربار به خدمت گمارد و مرتبت او را چندان اهمیت گذارد که در ۱۶ سالگی یکی از دختران خود را با نام فروغ‌الدوله به عقد ازدواج او در آورد. او پس از آن در چند ولایت به حکومت رسید. در ۱۳۰۳ هجری قمری از پیروان صفی‌علی‌شاه شد وانجمن اخوت را تأسیس کرد. با شروع جنبش مشروطه به آزادی‌خواهان پیوست و در رویداد توپ بستن مجلس خانه‌اش ویران شد.ظهیرالدوله و فروغ‌الدوله دارای سه پسر و چهار دختر از جمله ولیه صفا (فروغ‌الملک، هنرمند، عارف و مشروطه‌خواه) شدند.

ظهیرالدوله مردی خوش طبع وشاعر و هنرمند نیز بوده است و اشعاری زیبا و آثاری ادیبانه از او یادگار مانده است. وی از مشوقان هنر بوده و انجمن اخوت به ریاست وی اولین سازمان رسمی در 130سال پیش بوده که اولین کنسرتها و سالتهای هنر مثل گالریهای نقاشی و عکاسی را درکشور دایر کرد او بسیاری از سیایتمداران را در زمانی که  خلاء احزاب در ایران وجود داشت  به انجمن اخوت جذب کرد ودر واقع در برابر احزاب فرنگی نمونه ایرانی را  نشان داد انجمن اخوت همواره با تشکیل مجالس سیاسی – عرفانی و هنری در تبلیغ آزادیخواهی خصوصا” در جنبس مشروطه می کوشید.

وی همچنین موسیقیدانی برجسته بود و سازهای ویولون و پیانو را بخوبی مینواخت و در مساقرت به فرانسه به همراه مظفرالدین شاه کنسرتی نیز در حضور پادشاه فرانسه اجرا کرده بود و صفحاتی نیز پر کرده که اکنون در دست نیست گویند پیش درآمد و رنگ و تصنیف از ابداعات او در کنسرتهای انجمن اخوت بوده که توسط درویش خان اجرا میشد. و نیز نقل است تصنیف معروف بت چین را او ساخته است. از او نمایشتامه هایی انتقادی نیز روایت کرده اند که در دوران مشروطه موجبات خشم محمد علیشاه شده بود.

 از آثار او است: "دیوان" شعر؛ چند رساله منظوم به‌نام‌های "سبحۀ صفا"؛ "رعناو زیبا"؛ "مجمع‌الطوار" و یاداشت‌های او در باب انقلاب مشروطیت نیز متضمن نکات دقیقی است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات