دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مجموعه آثار نیما یوشیج ؛ شعر

مجموعه آثار نیما یوشیج

نویسنده: نیما یوشیج
به کوشش: سیروس طاهباز , شراگیم یوشیج
ناشر: نشر ناشر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 746
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1369  - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : نو ؛ مهر دارد

 

مروری بر کتاب 

دفتر اول - اشعار

این کتاب مجموعه ى کامل اشعار فارسى نیمایوشیج_ پدر شعر نو فارسی_ است، که به یارى خداوند بزرگ در طول سالیان متمادى گردآورى، نسخه بردارى، تدوین و آماده شده است. شعرهاى فارسى به پیشنهاد روانشاد عالیه خانم جهانگیر (یوشیج) و زنده یاد جلال آلاحمد و موافقت استاد بزرگ محمدمعین، وصىّ نیما، و لطف آقاى شراگیم یوشیج، به تدریج از سال 1340 به بعد تفکیک، نسخه بردارى و تدوین بدست آقای سیروس طاهباز منتشر شده

علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج شاعر معاصر ایرانی و ملقب به پدر شعر نوی فارسی است. وی بنیانگذار شعر نو فارسی است. نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران انقلابی به‌پا کرد…

یادداشت زنده یاد دکتر محمد معین

هفتاد سال پیش کودکى در یوش مازندران دیده به جهان گشود که مقدر بود بعدها نیماى نیماور = (نامآور) گردد. نیما در طى زندگانى ادبى خود در داستاننویسى، نمایشنامه نویسى، نگارش مباحث ادبى به آزمایش پرداخته است، ولى آنچه که او را نامبردار ساخته جنبه شاعرى اوست.

در شعر نیز وى مراحل مختلف را طى کرده: سرودن اشعارى که شکل و قالب و مضمون آنها به سبک قدماست؛ سرودن اشعارى که شکل و قالب آنها به سبک پیشینیان است ولى مضمون آنها نو و بکر مىباشد و سرودن اشعار به سبکنو، از این سهنوع، آنچه که شخصیت نیما رانشان مى دهد دسته اخیر است.

پس از درگذشت نیما بنا به وصیّت وى، کار تدوین و چاپ آثار فراوان و گرانقدرش با یارى همسر و فرزند و چند تن از یاران صمیم آن مرحوم با مراقبت نگارنده آغاز شد و نخستین شماره به عنوان «افسانه و رباعیات» از طرف سازمان چاپ کیهان طبع و منتشر گردید. و اینک دومین شماره به عنوان «ماخاولا» به همت و علاقه بى شائبه آقاى سیروس طاهباز و همراهى آقاى شراگیم، فرزند برومند نیما، از طرف «انتشارات شمس» منتشر مىگردد. امید است که هرچه زودتر در انتشار آثار دیگر نیما توفیق یابیم...

...این کتاب مجموعه ى کامل اشعار فارسى نیمایوشیج است، که به یارى خداوند بزرگ در طول سالیان متمادى به گردآورى، نسخه بردارى، تدوین و آماده کردنشان براى چاپ توفیق یافتم. شعرهاى فارسى به پیشنهاد روانشاد عالیه خانم جهانگیر (یوشیج) و زنده یاد جلال آلاحمد و موافقت استاد بزرگ محمدمعین، وصىّ نیما، و لطف آقاى شراگیم یوشیج، به تدریج از سال 1340 به بعد تفکیک، نسخه بردارى و تدوین کردم و بخشى از آنها را در طول این سالیان در مجموعه هاى جداگانه به ا ین شرح منتشر کردم :
ماخاولا (29 شعر، انتشارات دنیا، چاپ اول 1344)، شعر من (21 شعر، انتشارات جوانه، 1345)، ناقوس (12 شعر، انتشارات مروارید، 1345)، شهر شب و شهر صبح (11 شعر، انتشارات مروارید، 1346)، قلمانداز (21 شعر، انتشارات دنیا، 1349)، فریادهاى دیگر و عنکبوت رنگ (14 شعر، انتشارات جوانه، 1350)، آب در خوابگه مورچگان (540 رباعى، انتشارات امیرکبیر، 1351)، مانلى و خانه ى سریویلى (دو منظومه، انتشارات امیرکبیر، 1352)، حکایت و خانواده ى سرباز (انتشارات امیرکبیر، 1353)، و افسانه (با نقاشى هاى بهمن دادخواه، کانون پرورش فکرى کودکان و نوجوانان، 1357).

 

آی آدمها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید!
یک نفردر آب دارد می سپارد جان.
یک نفر دارد که دست و پای دائم‌ میزند
روی این دریای تند و تیره و سنگین که می‌دانید.
آن زمان که مست هستید از خیال دست یابیدن به دشمن،
آن زمان که پیش خود بیهوده پندارید
که گرفتستید دست ناتوانی را
تا تواناییّ بهتر را پدید آرید،
آن زمان که تنگ میبندید
برکمرهاتان کمربند،
در چه هنگامی بگویم من؟
یک نفر در آب دارد می‌کند بیهود جان قربان!
آی آدمها که بر ساحل بساط دلگشا دارید!
نان به سفره،جامه تان بر تن؛
یک نفر در آب می‌خواند شما را

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات