- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166935 - 71/1
- وزن: 0.70kg
مجموعه آثار شمس الدین محمد کیشی
نویسنده: شمس الدین محمد کیشی
به اهتمام: نجف جوکار
ناشر: حکمت و فلسفه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 342
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ : 1
مروری بر کتاب
شمس الدین محمد بن احمد کیشی از حکمای دوراندیش سده هفتم هجری است که در حوزه های گوناگون اندیشه اسلامی تأمل نموده است.فلسفه، کلام، طب، معرفة النفس و شعر فارسی و عربی، زمینه هایی است که ذهن و ضمیر او را به خود مشغول داشته و در این زمینه ها قلم زده است. پرورش دانشورانی فرزانه همچون قطب الدین شیرازی و علامه حلی ره آورد دیگر اندیشه اوست.
وی از پزشکان، فلاسفه و ادبای نامدار زاده جزیره کیش و مدرس دانشگاهها، حوزهها و مدرسههای اصفهان و شیراز و نیز مدرسه نظامیه بغداد در قرن هفتم هجری بود.از سال تولد و تحصیلات شمسالدین محمد بن احمد حکیم کیشی اطلاعی در دست نیست.در جلالت قدر او همین قدر بس که مولانا قطب الدین مصلح شیرازی نویسنده کتاب درهالتاج و شرح کلیات قانون این سینا از شاگردان او بوده و در شرح کلیاتش از او به احترام یاد کرده است.او از اهالی جزیره کیش در خلیجفارس بوده اما تمام عمر را در عراق، اصفهان و شیراز به سر برده است.
با خاندان جوینی نزدیک و دوست بود وبا خواجهنصیرالدین طوسی معاصر بوده و با وی نامهنگاری داشته و از او در مسائل حکمت پرسشهایی کرده است.او در شعر و شاعری استاد بود و به زبانهای عربی و فارسی شعر میسرود و کتابی به نام «الهادی فی النحو» نوشته است.خار غم' عنوان شعری از شمسالدین محمد بناحمد کیشی است که در این کتاب به آن اشاره شده است.
گلش تا خط زنگاری برآورد عقیقش سربه خونخواری برآورد
چو کافورش زعنبر حله پوشید دمار از مشک تاتاری برآورد
چوعکس سبزهدید آن نرگس مست فغان از جان به هوشیاری برآورد
مرا از آن چشم جادو آشکارا بکشت و سر به بیماری برآورد
مرا گفتا که جانت بر لب آمد خطش جانی است پنداری برآورد
نصیب شمس کیشی خار غم شد گلش تا خط زنگاری برآورد
رسالهای در شرح گفته حسینبن منصور حلاج بیضاوی«اقتلونی یا ثقاتی، ان فی قتلی حیاتی» نوشته است و نیز رسالهای از آن در کتابخانه مجلس شورای ملی(سابق) موجود بوده و از آثار این حکیم اهل جزیره کیش است.نکته دیگر اینکه شمسالدین در اصفهان با امجد همگر، شاعر معروف آن عصر معاشرت داشته و گویا مجد همگر علاوه بر شاعری از خطی خوش برخوردار بوده و برای بزرگان عصر خود کتب ادبی را مینگاشته است.
در جلالت قدر 'شمس الدین محمدبن احمد کیشی'، آیینی در تجلیل و نکوداشت این حکیم از سوی بنیاد ملی نخبگان هرمزگان در سال ۹۶ برگزار شد و در همین راستا سید عباسی صالحی وزیر فرهگ و ارشاد اسلامی با ارسال پیامی اظهارداشت: گذر زمان و کم توجهی به داشته های غنی و سرمایه های گرانقدر علمی و دینی، باعث شده تا در مقاطعی نام ها و نشانه های برخی از این گوهرهای تابناک در غبار فراموشی کمتر جلوه گر شده و نسل حاضر ارتباط کمتری با آثار ارزشمند ایشان برقرار نماید. از این رو غبار روبی از حافظه تاریخی و باز شناسی این اخترهای فراموش شده وظیفه ای خطیر و ضرورتی غیرقابل اجتناب است.
صالحی در این پیام نقطه درخشان سیره این شخصیت والامقام را در ریاضتهای طولانی و سلوک عرفانی یاد کرد که از او انسانی با ضمیری روشن بین و باطنی پاک پدید آورده و در برهه کنونی نیازمند بهرهگیری از سیره این بزرگان هستیم تا با شناخت بیشتر و همت افزونتر راه سعادت و رستگاری را از بیراهه گمراهی بازشناسیم.
در این کتاب بعد از آشنایی با احمد کیشی، رسائل و سروده ها، رساله منبهه، رساله شرح حدیث «إن الله تعالی خلق آدم علی صورته» و همچنین مکتوب کیشی به خواجه نصیرالدین طوسی و جواب وی هم آمده است.