دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مجله چیستا ؛ سال بیست و ششم

مجله چیستا

سردبیر: پرویز شهریاری
صاحب امتیاز و مدیر مسئول: پرویز ملک پور
ناشر: چیستا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1155
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1388 _ 1387 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

مصور

ماهنامه سیاسی ، اجتماعی ، علمی ، ادبی ، هنری

مهر 1387 تا شهریور 1388 ، 12 شماره صحافی شده در یک مجلد

چیستا ماهنامه‌ای سیاسی ، اجتماعی ، هنری ، علمی و ادبی بود به سردبیری و بنیان‌گذاری پرویز شهریاری (ریاضی‌دان عدالت‌خواه ، مترجم و روزنامه‌نگار) و صاحب امتیازی و مدیر مسئولیِ پرویز ملکپور (نمایندهٔ وقت ایرانیان زرتشتی در مجلس شورای اسلامی ایران) که از سال ۱۳۶۰ خورشیدی شروع به انتشار کرد و نشر آن تا هنگام مرگ پرویز شهریاری در سال ۱۳۹۱ ادامه یافت.

چیستا به معنای فرشتهٔ آگاهی و دانایی در مزدیسنا است. ماهنامهٔ چیستا نشریه‌ای تأثیرگذار بود و چهره‌های شاخصی در زمینه‌های گوناگون در آن نوشتند.

شهریاری در مجموعه خاطرات خود در مجلهٔ چیستا دربارهٔ انتشار آن می‌نویسد: «در سال ۱۳۶۰ از آقای مهندس ملکپور خواستم مجوز نشریه‌ای بگیرد که ایشان امتیاز چیستا را گرفتند و چیستا از شهریور همان سال شروع به انتشار کرد.»
شهریاری پیش از انتشار چیستا سردبیری نشریات دیگری همچون «وهومن» ، «قیام ایران» ، «سخن علمی و فنی» (به مدیریت دکتر 
پرویز ناتل خانلری) ، «مسائل دانشگاهی» ، «آشنایی با دانش» ، «آشتی با ریاضیات» ، «آشنایی با ریاضیات» ، «نشریه مدرسه عالی علوم اراک» را بر عهده داشت.

انتشار مجله چیستا در سال ۱۳۶۲ با دستگیری سردبیرش پرویز شهریاری که همزمان با دستگیری گستردهٔ اعضای حزب توده و شورای نویسندگان و هنرمندان بود ، متوقف شد ولی در سال ۱۳۶۳ با آزادی شهریاری مجدداً به نشر خود ادامه داد تا سال ۱۳۹۱ که با مرگ شهریاری ، پرویز ملکپور (صاحب امتیاز و مدیرمسئول مجلهٔ چیستا) تصمیم به تعطیلی این نشریه گرفت. چیستا پس از درگذشت شهریاری ، هرگز چاپ نشد.

از میان شخصیت‌های علمی و فرهنگی که با مجله چیستا همکاری کردند می‌توان به افرادی چون محمود اعتمادزاده (به‌آذین) ، امیرحسین آریانپور ، جهانگیر اوشیدری ، پرویز رجبی ، حسن عشایری ، هوشنگ ابتهاج ، رحیم رئیس‌نیا ، خسرو پارسا و … اشاره کرد. چیستا مطالب مختلف علمی و فرهنگی منتشر می‌کرد و ویژه‌نامه‌هایی را نیز در مورد موضوعات مختلف و چهره‌های گوناگون علمی و ادبی و فرهنگی کار می‌کرد. شماره‌های تیرماه هر سال از این مجله ، به جوانان اختصاص داشت. پرویز شهریاری سرمقاله‌های خود را با عنوان اشاره و خاطراتش را با عنوان پرستو در مجلهٔ چیستا به چاپ می‌رساند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات