- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162205 - 52/3
- وزن: 4.00kg
مجله ایرانشهر
نویسنده: حسین کاظم زاده ایرانشهر
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 2676
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1364 _ 1363- دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
يكي از مجلات مفيد و پرخواننده قرن اخير ايران مجله وزين علمي،ادبي،اجتماعي و مصور ايرانشهر بود كه درسال 1301 هجري شمسي توسط فقيد حسين كاظم زاده ايرانشهر تاسيس و در چاپخانه شخصي در آلمان چاپ و چهار سال متوالي با زحمات زياد و مضيقه هاي مالي منتشر ميشد.
در اين مجله نويسندگان به نام در موضوعات مختلف مقاله مينوشتند. اين مجله نه تنها در اكثر شهرهاي ايران بلكه در كشورهاي هندوستان،افغانستان،تركيه،بحرين،كويت،مصر و ساير كشورهاي خاورميانه نمايندگي و مشترك و خواننده داشت....
ایرانشهر، مجلهای است که حسین کاظمزاده (که بعدها شهرت ایرانشهر گرفت) آن را منتشر میساخت. این مجله بین سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۰۶ شمسی است در برلین منتشر و در حدود ۴۰ شهر ایران پخش میشد.ایرانشهر از پرنفوذترین مجلات دورهٔ خود بود و کسانی چون محمد قزوینی، اقبال آشتیانی، مشفق کاظمی، صادق رضازاده شفق، رشید یاسمی، ابراهیم پورداوود و دیگران در آن مطلب مینوشتند.
مطالب ایرانشهر نسبت به مجله کاوه روانتر و عوامفهم تر بود. این مجله از جمله مهمترین کانونهایی بود که باستانگرایی را در سطح وسیع و به طور عامهپسند و فراگیر تبلیغ میکرد. از میان ۲۶۳ مقالهٔ منتشر شده در مجله، ۷۳ مورد در بیان اهمیت آموزش عمومی و غیر مذهبی، ۴۵ مقاله در ضرورت بهبود بخشیدن به منزلت زنان، ۳۰ مقاله در توصیف تأیید آمیز ایران پیش از اسلام و ۴۰ مقاله نیز در علوم و فلسفهٔ جدید غربی نوشته شده بود. آبراهامیان معتقد است مضمون همیشگی ایرانشهر، این نظریه بود که عقبماندگی فعلی ایران ناشی از حملهٔ اعراب است و اینکه امپریالیسم عرب تواناییهای خلاق مردم هوشمند آریایی را راکد گذاشته است.
تلاش روشنفکران ایرانی برای هویت یابی و شناخت هویت ایرانی در طول یک قرن و نیم اخیر به ظاهر پراکنده و گاه متضاد یا در تناقض با هم قرار می گیرند. اما واقعیت این است که روشنفکران جامعه ی ما، هر یک لایه ای از لایه های مختلف هویت ایرانی را بازگو کرده اند. انقلاب مشروطه از جمله دوران های مهم تاریخ کشور ما به شمار می رود که طی آن روشنفکران مختلفی به دنبال یافتن راهکارهایی جهت پیشرفت و ترقی کشور و همچنین چاره جویی برای هویت یابی مردم ایران زمین بوده اند. از جمله این روشنفکران حسین کاظم زاده ایرانشهر می باشد که تحت تاثیر پیشرفت غرب، ادبیات روشنگری و آشفتگی اوضاع ایران دوره ی قاجار، به طرح پرسش و پژوهش از چرایی انحطاط ایران به ویژه در قیاس با ایران دوران باستان پرداخت.