- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 168012 - 55/6
- وزن: 1.20kg
مجله آینده
موسس: محمود افشار
صاحب امتیاز و مدیر مسئول: ایرج افشار
ناشر: بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 925
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور
مقالههای سال اول آینده را گذشته از خود دکتر افشار غالبا رجال نامی سیاست و ادب آن عصر مانند سید حسن تقیزاده، محمود عرفان، علی دشتی، رشید یاسمی، سعید نفیسی، علیاکبر سیاسی، عیسی صدیق، مشرفالدوله نفیسی، ابوالحسن فروغی، یحیی دولتآبادی و سید احمد کسروی مینوشتند. آنچه در این مجلد در اختیار خوانندگان قرار میگیرد
...باید به صراحت بگویم که بیش از هر وسیله و پیش از هر کار دیگر که برای رسیدن به هدف در نظر گرفته شده واقف را به مجله آینده عقیده و علاقه است. معتقدم به وسیله انتشار این مجله با سبکی که داشته، و در جامعه نیز بدان معرفی شده، خدمت سزاواری میتوان انجام داد. اگر درست و کامل تدوین شود، همه قسمت های سیاسی، اجتماعی، تاریخی و غیره را در بر داشته باشد و مرتب هم منتشر شود و از خط مسقیم روزی منحرف نگردد، بذر همه این منظورها را در بر خواهد داشت و در هر شهر و ده، هر خانه و خانواده و در تمام دلها خواهد کاشت.
اگر شرکت مطبوعاتی آینده که به هزینه آن این مجله چاپ میشود موافق باشد ارگان «آکادمی ملی» خواهد بود. کتاب و رساله نمیتواند کار مجلهای را بنماید که مطالب را کمکم و پیاپی در درازای زمان و پهنای مکان به خوانندگان تزریق و تلقین میکند. جراید، اگرچه روزانه یا هفتگی میباشند، چون بیشتر از لحاظ اخبار یا اعلان یا برای تفریح و سرگرمی انتشار مییایند و مجال بررسی کامل اوضاع و مسائل را ندارند و بعد از یک بار خواندن، دیگر کمتر مورد توجه واقع میشوند کار مجله را نمیکنند. مقالات و مطالب مجله ماهانه از طرف نویسندگان آن با مطالعه و دقت بیشتر تهیه میگردد، به خوانندگان نیز فرصت دقت و مطالعه زبادتر میدهد، پس از خواندن عادی نیز در آخر سال جلد میگردد و به صورت کتاب درمیآید، درکتابخانهها جایگزین میشود.
مجله خوب میتواند با نمودن راههای درست زندگانی و پرورش اخلاق حسنه و ترویج وطنپرستی و ملتدوستی تأثیر بسزائی در اوضاع اجتماعی مردم داشته باشد، و آنان را به زندگانی نوینی عادت دهد چنان که مجلههای بد و سینما نیز از جهت مخالف اثرهای سوء دارد. اگر مجلهای بدینگونه که گفتیم وظایف خود را انجام دهد محققاً در بهبود حال و وضع جامعه اثر معجزآسا خواهد داشت. مجله آینده در گذشته برای این مقاصد تأسیس یافت. امید است که در آینده نیز به نحو بهتر و تمامتری همین روش را دنبال کند و در این صورت از مساعدت مالی این موقوفات به طوری که پیشبینی شده برخوردار گردد.
برخی از نویسندگان مجله آینده در دوره و سالهای مختلف عبارت بودند از:
سید حسن تقیزاده، ذکاءالملک فروغی، محمد مصدق، ایراندخت تیمورتاش، محمود افشار یزدی، علیاکبر داور، غلامرضا رشید یاسمی، علی دشتی، نصرالله فلسفی، مجتبی مینوی، عباس اقبال، حسن مشرفالدوله نفیسی، محمود عرفان و مصطفی فاتح (چیره)، مستشارالدوله صادق، ادیبالسلطنهٔ سمیعی، علیاصغر حکمت، قاسم غنی، اللهیار صالح، حسین مکی، ارسلان خلعتبری، فریدون کشاورز، شمسالدین مصاحب و بسیاری دیگر.
شاعر و نویسنده محمود افشار یزدی (۱۲۷۲-۱۳۶۲) دولتمرد، روزنامهنگار ایرانی است .دکتر محمود افشار یزدی از سال ۱۳۰۰ وارد عرصه" مطبوعات شد. در سال ۱۳۰۴ مجله" آینده را تأسیس کرد که ابتدا دو سال (۲۴ شماره) منتشر شد.
سپس از سال ۱۳۲۳ انتشار آن را از سر گرفت و ۱۶ شماره" مجله طبع شد.
انتشار مجله" آینده را یک بار دیگر در سال ۱۳۳۸ تجدید کرد و تنها ۶ شماره انتشار داد. دوره" جدید مجله" آینده در سال ۱۳۵۸ توسط فرزندش ایرج افشار آغاز به انتشار کرد. مجله ی «آینده» یکی از پیشگامان احیای هویت ملی دوره ی معاصر و از نظریه پردازان وحدت ملی و فراهم آورندگان مقدمات نظری دولت مطلقه در ایران است.
این مجله به مدیریت شادروان دکتر محمود افشار و فرزند ارجمندشان، ایرج افشار، طی 19 سال و در دو دوره ی زمانی انتشار یافته است. چهار سال با مدیریت دکتر محمود افشار و پانزده سال با مدیریت ایرج افشار و بسیاری دیگر از اهل فضل که حاصل تجربیات و دانش خود را در این مجله منتشر کرده اند...