- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169434 - 57/3
- وزن: 9.00kg
مثنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی
نویسنده: مولانا جلاالدین محمد بلخی(مولوی)
مقدمه ، تصحیح ، تعلیقات و فهرست ها: محمد استعلامی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 3443
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 10
کیفیت : در حد نو ~ نو ؛ هشت صفحه برخی از سطور جلد دوم کتاب با مداد خط کشی شده است
مروری بر کتاب
اين نسخه از کتاب مثنوی مولانا با مقدمه ، تصحيح متون ، تعليقات و فهرست ها به دست دکتر محمد استعلامی گردآوری شده است.
کتاب متن و شرح مثنوی مولانا همراه با مقدمهای مبسوط ، تصحيح متن ، نقطهگذاری ، اعرابگذاری ، تعليقات جامع و نمايهها و فهرستها از سال 59 خورشيدی و به صورت کاری تماموقت و در طی بيستسال متمادی نوشته و گردآوری شده است.
در شش جلد از اين کتاب ابتدا متن تصحيحشده و تقريبا اصل هر دفتر از آن آمده که براساس نسخهی مورخ 677ق (موزه مولانا ، قونيه) و مطابق با نسخههای 668 ق و 715 ق (نسخه دوم قونيه) و مثنوی تصحيح نيکلسون گردآوری و نوشته شده ، و بعد تعليقات همان دفتر قرار گرفته که در آن يادداشتها ، هر توضيح با يک شماره آغاز می شود.
بنابراين برای يافتن توضيح هر بيت شمارهی آن را در آن يادداشتها بايد دنبال کرد و جلد هفتم در دو بخش است که بخش اول آن در هفت فصل شامل تعبيرات ويژهی مولانا ، مباحث ، اصطلاحات ، نام اشخاص ، نام کتابها ، رسالهها ، نام جاها ، آيههای قران در متن ، حديثها و سخنان پيران ، ماخذ و منابع ، مقدمه و تعليقات شش دفتر گنجانده شده است و بخش دوم آغاز بيتهای مثنوی کشفالابيات است.
استاد دکتر محمد استعلامی اديب و پژوهشگر در متون شاخص عرفاني و ادبي ، در سال 1315 و در اراک متولد شد. مدرک ليسانس ادبيات فارسي را در سال 1337 از دانشسرای عالي تهران گرفت. از آن پس دورههای مطالعاتی گوناگونی را در دانشگاههای هند ، کانادا و امريکا گذراند ، در سال 1343 در گروه ادبيات فارسی دانشگاه تهران به سمت مدرس استخدام شد و در سال 1356 بازنشسته گشت. پس از آن در تابستان 1361 برای تکميل مطالعات و تحقيقات خود سفرهای طولانی به هند ، امريکا ، ژاپن و کانادا کرد و تا سال 1374 به تدريس در مرکز مطالعات اسلامی در دانشگاه مک گيل مشغول بود. دکتر استعلامی به مدت هفتسال عضو هيات مؤلفين دهخدا بود و سابقهی شاگردی در محضر استاد معين را دارد و به همين دليل به لغتشناسی و تمثيل و کلمات قصار در ادبيات فارسی توجه خاصي دارد.