دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مبانی نظری حکومت مشروطه و مشروعه

مبانی نظری حکومت مشروطه و مشروعه
درحال حاضر موجود نمی باشد
مبانی نظری حکومت مشروطه و مشروعه
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 167288 - 121/4
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

مبانی نظری حکومت مشروطه و مشروعه

نویسنده: حسین آبادیان
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 255
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

انقلاب مشروطه بر آمده از اصلاحات حكومتي، منازعات فكري و مبارزه سياسي بود. انقلاب مشروطه دميدن جاني تازه بر پيكر فرسوده جامعه ايراني بود كه مي توانست سرآغاز بسياري از تحولات بنيادي در ايران باشد.با گذشت صد سال از آن زمان و از سر گذراندن حوادث بي شمار، مسئله مشروطه همچنان مورد توجه است چرا كه بسياري از مسائل همچنان مورد مناقشه و چالش برانگيز هستند. از اين جهت پرداختن به اين امر، بي جهت نخواهد بود.

طي اين چندين سال، آثار و كتاب هاي مختلفي از جنبه هاي متنوع به بررسي اين واقعه پرداخته اند كه هر كدام افق تازه اي براي ما گشوده اند برخي از اين آثار به منازعات فكري و نظري توجه كرده اند .  در اين پژوهش آباديان با رجوع به منابع اصلي يعني رساله هايي كه از طرفداران و مخالفان به جا مانده سعي بر آن دارد تا به نوعي تبيين نظريه مشروطه خواهي و نسبت آن با انديشه ديني دست يابد.

مشروطه از ديدگاههاي متفاوتي بررسي و نقد شده است. از جمله اينكه برخي معتقدند كه گويا مشروطه طلبان ايران خود نمي دانسته اند مشروطه چيست و يا اينكه آنها در شناخت هويت مشروطه دچار توهم بوده اند. از نظر صاحبان اين ديدگاه مشروطه همان است كه در غرب اتفاق افتاد و گزينش عناصري از آن و تلفيق با فرهنگ بومي بي معناست. به همين دليل بر تناقض مشروطه و انديشه ديني و سنتي تأكيد دارند و تلاش براي آشتي بين انديشه مشروطه كه خاستگاه غربي دارد با انديشه سنتي و ديني را كاري عبث و بيهوده مي دانند.

نویسنده در این اثر، مبانی فکری ادبیات مشروطه، همچنین زمینه‌های نظری تحول در ادبیات عصر مشروطه را نشان می‌دهد، بدین منظور، او در بخش نخست زمینه و بستر تاریخی وضعیت ایران در عصر مشروطیت را بازگو نموده و پس از اشاره کوتاه به خط سیر رویدادهای انقلاب مشروطه، بر آن شده تا زمینه‌های اجتماعی انقلاب مشروطه و طبقات اجتماعی موثر در آن را معرفی و تبیین نماید .

موضوع بخش دوم عبارت‌است از بررسی، شناسایی و تبیین عوامل موثر در بیداری و آگاهی و به دنبال آن خیزش عظیم توده مردم .نگارنده در فصل سوم با عنوان نیم نگاهی به ادبیات مشروطه به این مباحث اشاره کرده است :

تحول در انواع و قوالب ادبی
تحول در سبک و شیوه ادبی
تحول در مضامین و محتوا
تحول در نقش و رسالت ادبیات

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات