دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مبانی روانشناسی تحلیلی یونگ

مبانی روانشناسی تحلیلی یونگ
درحال حاضر موجود نمی باشد

مبانی روانشناسی تحلیلی یونگ

نویسنده: کالوین اسپرینگر هال, ورنون نوردبای
مترجم: محمدحسین مقبل
ناشر: جهاد دانشگاهی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 244
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1 

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب 

سهمی که کارل گوستاو یونگ در گسترش فهم و درک ما از روان آدمی داشته، اورا تبدیل به یکی از مهم ترین شخصیت ها در حیطه ی روانشناسی تحلیلی کرده است. مفاهیمی که یونگ از ناخودآگاه جمعی، الگوهای ضخصیتی برخاسته از کهن الگوها، برون گرایی و درون گرایی ارائه داد، پژوهش های او درباره ی کارکردهای تفکر، غریزه و احساس و کنکاش استادانه ی وی در خصوص ریشه و معانی پنهان در رویا، همه ی اینها عمیقا تاثیر به سزایی بر جنبه های گوناگون زندگی ما گذاشته است.

کتاب مقدمات روانشناسی یونگ، زندگی شخصی و حرفه ای این مرد بزرگ را به طور روشن و مختصر به تصویر می کشد و نظریه هایی را که در درک اساسی ما از رفتار، نقشی زیربنایی داشته اند، بررسی می کند. این نظریه ها شامل همه چیز می شود: از بارهای یونگ درباره ی ساختار بنیادهای شخصیت گرفته تا اندیشه های جنجال بر انگیز او درباره ی رابطه ی روانشناسی با پدیده هایی چون طالع بینی و پیش گویی، اخترشناسی، کیمیاگری و ادراک فراحسی.

بی‌تردید یونگ، همچون زیگموند فروید، مهم‌ترین آموزه‌های علوم انسانی جدید را در حوزه روان‌شناسی بنیان نهاده است. یونگ اندیشمندی بود که براساس مشاهدات شخصی‌اش دانش می‌اندوخت. در این کتاب صوتی می‌توانید منبع و منشأ کنکاش‌ها و یافته‌های او را بشناسید.

مکتب یونگ و فروید، دو نگاه کاملا متفاوت به انسان و انگیزاننده‌های انسان و روح و روان و جسم و رفتار انسان هستند. اما شاید برای شما جالب باشد که یونگ در ابتدا علاوه بر اینکه شاگرد فروید بود، از ایده‌ی فروید در زمینه ناخودآگاه به شدت حمایت می‌کرد. وی از اعضای فعال جامعه روان‌ تحلیل‌گری وین بود و وقتی در سال 1910 انجمن بین‌المللی روان‌ تحلیل‌گری تاسیس شد، فروید از یونگ خواست که ریاست آن را بر عهده بگیرد.

ناخودآگاه جمعی، آرکتایپ‌ها، عقده‌های روانی و برونگرایی و درونگرایی از جمله مفاهیمی هستند که یونگ مفهوم‌پردازی کرده و آن‌ها را به حوزه روانشناسی وارد کرده است. تست شخصیت‌شناسی MBTI نیز بر پایه مطالعات یونگ شکل گرفته است. یونگ قلمی شهودی و نمایشی دارد و عقل، اثبات‌گرایی و علیت را برای تشریح ماهیت و کنش‌های روان ناکافی می‌داند. تأثیرات وارد آمده به رشد فکری یونگ و نیز ایستار شخصی او در قبال جهان، یادآور دوران رمانتیک و واکنشی است که در این دوران در برابر خردگرایی عصر روشنگری پا گرفت. همچنین جهان‌بینی علمی او گرچه تجربی است ولی با نسبی‌گرایی علمی سدهٔ بیستم به ویژه با دانش فیزیک همنواتر است. او هر مفهومی را در چارچوب‌های مختلف به شیوه‌های گوناگونی مورد بحث قرار می‌دهد و این سبب می‌شود که در پایان مسئله حل نشده باقی بماند.

یونگ پایه‌گذار روان‌شناسی تحلیلی بود که آن را از روان‌کاوی متمایز می‌دانست. بر اساس این شیوه، روان شامل دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه است. ناخودآگاه در خدمت خودآگاه بوده و آن را ترمیم می‌کند. برخی از مفاهیم مرتبط با مطالعات و نظریات یونگ، به شرح زیر است:
درون‌گرایی و برون‌گرایی: یونگ یکی از اولین افرادی بود که این دو مفهوم را تعریف کرد. براساس تئوری یونگ، هر فردی به یکی از دو گروه درون‌گرا یا برون‌گرا تعلق دارد. او عقیده دارد که درون‌گراها جهان را به لحاظ ذاتی تفسیر می‌کنند، حال آنکه برون‌گراها جهان را به صورت عینی تفسیر می‌کنند.

شخصیت: در دیدگاه یونگ، مفهوم «شخصیت» در این نظریه به معنای فردیت و هویتی است که ما به طور خودآگاه در اجتماع می‌سازیم. یونگ این مفهوم را ترکیبی از «فردیت» و «نقاب» می‌داند. او استدلال می‌کند که منظور او از نقاب، «روحیه‌ی جمعی» است که تظاهر می‌کند به تنهایی وجود دارد، اما در واقع تنها در جامعه خود را بروز می‌دهد.

معنویت: یونگ هنگام بررسی خود و بیمارانش به این واقعیت رسید که زندگی یک بعد معنوی دارد که از بعد مادی آن مجزا است. او ادیان مختلف را مطالعه کرد و به این نتیجه رسید که تحول و دگرگونی روحی انسان، قلب تمام ادیان است. در این دگرگونی، ما ابتدا «خود» و سپس خداوند را ملاقات می‌کنیم.

فهرست

کارل گوستاو یونگ
ساختار شخصیت
پویایی شخصیت
رشد و تحول شخصیت
سنخ های روانشناختی
نمادها و رویاها
جایگاه یونگ در روان‌شناسی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات