- موجودی: موجود
- مدل: 192389 - 88/2
- وزن: 0.50kg
مبانی جغرافیای انسانی
نویسنده: جواد صفی نژاد
ناشر: دانشگاه تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور
جغرافیای انسانی رابطه متقابل انسان و عوامل جغرافیایی را مورد بررسی قرار میدهد. بعبارت دیگر در این رشته، اثراتی که محیط بر جامعه انسانی و انسان بجای میگذارد و نیز متقابلاً اثراتی که انسان به کمک مهارت خود بر محیط زندگی بر خود برجای میگذارد مورد مطالعه و پژوهش قرار میگیرد.
جغرافیای انسانی شامل: جغرافیای جمعیت، جغرافیای تاریخی، جغرافیای سیاسی، جغرافیای فرهنگی (نژاد و زبان)، جغرافیای شهری و برنامهریزی شهری، جغرافیای روستایی و برنامهریزی روستایی، جغرافیای کوچنشینی، جغرافیای پزشکی و امراض، جغرافیای نظامی و جغرافیای ناحیهای و برنامهریزی میباشد.
جامعه شناسی در مطالعات امور مربوط به ریختشناسی، خصوصاً در جامعهشناسی روستایی از جغرافیای انسانی کمک میگیرد. جغرافیای انسانی شاخهای از جغرافیا است که متوجه بررسی الگوها و فرایندهایی است که برهمکنش انسان با محیطهای جورواجور را شکل میدهد، که شامل جنبههای انسانی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، و اقتصادی میباشد. در حالی که توجه عمدهٔ جغرافیای انسانی به چشمانداز فیزیکی زمین نیست (نگاه کنید به جغرافیای فیزیکی) به سختی امکانپذیر است که هنگام بحث دربارهٔ جغرافیای انسانی، به چشماندازهای فیزیکی -که در فعالیتهای انسان در نقش بسیاری دارد اشارهای نکرد، که جغرافیای زیستمحیطی دارد به عنوان پیوندی میان این دو پدیدار میگردد....