دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مبانی جامعه شناسی

مبانی جامعه شناسی

نویسنده: بروس کوئن
مترجم: غلامعباس توسلی , رضا فاضل
ناشر: سمت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 444
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 4

 

مروری بر کتاب

در این کتاب، سبک جدید و طرح تازه ای در ارائه و تفهیم مبانی و اصول رشته های مختلف علمی، از جمله جامعه شناسی، تنظیم و عرضه شده است. در واقع این اثر بر اساس مجموعه ای از مبانی طراحی شده که بسیاری از رشته های عمومی را نیز در برمی گیرد و از نظر تنظیم و ارائه مطالب، منحصر به فرد است.

 مؤلف که از اساتید کارآزموده و دانشگاهی است، مطالب را به صورت منظم و موجز و به دور از بحثهای نظری طولانی و حاشیه پردازیها آورده و با مثالهایی از جامعه کنونی و زندگی روزمره، همراه کرده است. هرفصل علاوه بر مطالب سازمان یافته، با تمرینها، پرسش و پاسخ و مفاهیم و اصطلاحات تکمیل می شود.

هر دانش، برای آنکه بر بیان محکمی استوار گردد، باید پیش از هرچیز، مبادی و اصول خود را به صورت دقیق و منظم و علمی، تنظیم و تدوین کند و در دسترس دانش پژوهان و جویندگان قرار دهد. در حقیقت، گذر از مراحل پیچیده و دشوار علم، مستلزم راه یافتن به مبانی آن علم است که با شیوه های منظم و صحیح، بتواند ذهن کنجکاو پژوهنده مبتدی را از مراحل اولیه عبور دهد و به قله های دانش و افق های دور دست هدایت کند.

در واقع، دشوارترین مرحله دستیابی به هر علم (حتی خواندن و نوشتن)، مرحله ورود به آن است. به همین دلیل، در بیشتر رشته های علمی، بخش مهمی از نیروی استادان و متخصصان و مربیان تربیتی، صرف تهیه و تنظیم مقدمات و تدارک اصول و مبانی می شود تا انتقال آن را به دانش پژوهان تسهیل کند و امکان درک صحیح و منطقی آن فراهم شود.

جامعه شناسی در چند دهه گذشنه، از وسعت زمینه و اقبال فراوانی برخوردار بوده است، به گونه ای که اکنون، علاوه بر دانشجویان رشته های خاص علوم اجتماعی، دانش پژوهان دیگر رشته های علوم انسانی، مانند حقوق، مدیریت، اقتصاد، تاریخ و غیره، و حتی شعبه های گوناگون رشته های فنی  و پزشکی و نیز پژوهندگان دیگری که بیرون از محیط های دانشگاهی به فهم عمیق و علمی مسائل اجتماعی علاقه مندند، به این دانش رو آوردند.

اینان پیش از هرچیز، به دنبال کلید این علم و در جستجوی منبع یا منابعی هستند که بتواند اولا، فهم و درک مطالب این رشته را بر آنها آسان کند و آنان را به مبادی و اصول این دانش، به صورت موجز، دقیق و در عین حال جامع، آشنا کند، ثانیا ابهام هایی را که شیوه طرح مسائل و ذهن نقاد دانشجو اغلب با آن روبروست برطرف، و علاقه آنان را به شیوه های صحیح تحلیل علمی جلب کند.


فهرست

فرهنگ
پايگاه و نقش
پرورش اجتماعي و شخصيّت
گروههاي اجتماعي
نهادهاي اجتماعي 
نهاد خانواده
نهاد آموزش و پرورش
تندرستی و مراقبت پزشکی
نظارت اجتماعي
رفتار انحرافی
طبقات اجتماعي
تحرک اجتماعي 
جمعيت و بوم‌شناسي
اجتماع شهري و اجتماعي روستايي
رفتار جمعي
روابط نژادي و قومي
سازمانهاي رسمي
قدرت اجتماعي
جنبشهاي اجتماعي
دگرگوني اجتماعي و فرهنگي

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات