- موجودی: موجود
- مدل: 198169 - 60/2
- وزن: 0.40kg
مبانی تاریخ ساسانیان
نویسنده: کلاوس شیپمان
مترجم: کیکاووس جهانداری
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 212
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
امپراتوری ساسانی که رسما به عنوان امپراتوری ایرانیان شناخته می شود قبل از فتوحات اولیه مسلمانان در قرن هفتم تا هشتم میلادی بود. این خاندان که به نام خاندان ساسان نامگذاری شد، بیش از چهار قرن، از سال 224 تا 651 پس از میلاد، دوام آورد و آن را به طولانیترین سلسله امپراتوری ایرانی تبدیل کرد.
امپراتوری ساسانی جانشین امپراتوری اشکانی شد و ایرانیان را به عنوان یک قدرت بزرگ در اواخر دوران باستان در کنار رقیب همسایه خود، امپراتوری روم (پس از 395 امپراتوری بیزانس) دوباره تأسیس کرد. کتاب "مبانی تاریخ ساسانیان" در واقع به این دوره از تاریخ ایران می پردازد.
این امپراتوری توسط اردشیر اول، فرمانروای ایرانی که با ضعیف شدن پارت از درگیری ها و جنگ های داخلی با رومیان به قدرت رسید. پس از شکست دادن آخرین شاهنشاه اشکانی، آرتابانوس چهارم، در نبرد هرمزگان در سال 224، سلسله ساسانیان را تأسیس کرد و با گسترش قلمروهای ایران به بازسازی میراث امپراتوری هخامنشی پرداخت. امپراتوری ساسانی در بزرگترین گستره سرزمینی خود، تمام ایران و عراق کنونی را در بر میگرفت و از شرق مدیترانه (شامل آناتولی و مصر) تا بخشهایی از پاکستان امروزی و همچنین از بخشهایی از جنوب عربستان تا قفقاز امتداد داشت.
آغاز کار این دولت مصادف است با پایان کار پارتی ها. صعود سلسله ساسانی یکی از علل فروپاشی پارتی ها است ، هر چند که تنها علت آن محسوب نمی شود. کوشش خواهد شد، رویدادهای تاریخی را که به پدید آمدن این آخرین دولت بزرگ شرقی انجامید بازسازی کنیم. البته در این امر از چند کتیبه ساسانی و همچنین متون عربی و فار سی نیز سود خواهیم جست. هر چند که سیر تاریخ ساسانیان مجموعاً بسیار روشن و شناخته شده است، ولی می توان گفت که اوایل کار این سلسله کاملاً در ابهام پوشیده است.