- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 171767 - 35/6
- وزن: 0.50kg
مبانی استنباط حقوق اسلامی
نويسنده: ابوالحسن محمدی
ناشر: دانشگاه تهران
زبان كتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر كتاب
برای پی بردن به آغاز پیدایش موضوعات مباحث علم اصول فقه باید به بررسی تاریخ اسلام بپردازیم و بنظر می رسد اگر این بررسی تاریخی را بترتیبی که تاریخ عمومی اسلام بوجود آمده انجام دهیم بهتر و مفیدتر باشد و از این رو دوره های تاریخ عمومی اسلام را برای یافتن جواب این سوال مطالعه میکنیم.
در تعریف اصول فقه آمده است: «اصول فقه، علمی است که در آن از قواعدی بحث میشود که نتیجۀ آنها در استنباط حکم شرعی مورد استفادۀ مجتهد قرار میگیرد». از این رو، علم اصول فقه نسبت به علم فقه، علمی ابزاری است که فقیه به وسیلۀ آن میتواند احکام شرعی فرعی را از منابع آنها یعنی کتاب، سنّت، اجماع و عقل استنباط کند.
با توجه به این تعریف، علم اصول فقه، از ابزار مهم مورد استفاده حقوقدانان به جهت استنباط صحیح و دقیق از قوانین حاکم بر جامعه نیز می باشد؛ زیرا قوانین ما اکثرا از تألیفات بزرگان دین و فقهای گذشته اقتباس شده است. بنابراین، مطالعه علم اصول فقه می تواند در فهم درست قوانین ما بسیار راهگشا باشد.بدین جهت علم اصول فقه در قالب دو درس دو واحدی در مقطع کارشناسی رشته حقوق تدریس می شود.
کتاب پیش رو، از منابع اصلی درس اصول فقه در مقطع کارشناسی و نیز آزمون وکالت است. در کتاب حاضر، مولف در خلال توضیح مباحث اصول فقه، تلاش کرده است با مثال های متنوع از قوانین حاکم فعلی به فهم دانشجویان عمق بیشتری بدهد.