- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176528 - 61/5
- وزن: 0.50kg
ماهیت و منشاء دین
نویسنده: فضل الله کمپانی
ناشر: فراهانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 262
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1359 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
دین به معنای وسیع آن عبارتست از شناختن خدا و دانستن وظایف آدمی در برابر او و انجام آنها و دانستن تکلیف شخص نسبت به وجود خود و همنوعان خود و همچنین نسبت به حیوانات و بلکه سایر موجودات و همه اینها از غریزه فطری انسان سرچشمه میگیرد.بنابراین دین شامل تکالیف ثلاثه میشود یعنی تکالیف الهی که شامل تکالیف نظری و عملی است که تکالیف نظری همان اصول اعتقادات است و تکالیف عملی همان عبادات میباشد، تکالیف اجتماعی که مبتنی بر تکالیف حقوقی و اخلاقی است. تکالیف فردی که شامل تکالیف جسمی و روحی است .
دین مرکب از سه چیز است:
1) اعتراف به قدرت و یا قدرت هایی که در حیطه ی اختیار ما نیستند
2) ادراک مقهوریّت نسبت به این قدرت یا قدرت ها
3) طلب ارتباط با این قدرت یا قدرت ها
و از این سه جزء، عبارت زیر حاصل می شود: دین اعتقادی است نظری به یک یا چند قوه ی مفارق از ما و مسلط بر ما و نتیجه ی این اعتقاد چند امر است: تشکیلات و قوانین معیّن، اعمال مخصوص، نظامات خاصّی که ما را به این قوّه یا قوا مربوط و متصّل می سازند. شاید دین، ادراک رابطه ای است بین جان بشر و جان مجهول الکنهی که انسان، تسلط او را بر خود احساس و نعمت جوار او را آرزو می کند
انیشتین می گوید : «مذهب، عبارت است از مجموعه احساسی عارفانه در مقابل قوانین جهان و احساس مسئولیت اخلاقی در مقابل هم نوعان ما»
علاوه بر تعاریف یاد شده، تعریف اورت دین مارتین، کانت و پل جانسن نیز از سنخ تعاریف اخلاق گرایانه می باشد. این سنخ از تعاریف، افزون بر توجه بیش از حد به یک بُعد دین، یعنی اخلاق و احساس انسان ها و غفلت از ابعاد دیگر آن، باز به دینداری متدیّنان توجه بیشتری کرده اند تا به حقیقت دین.