- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 140889 - 49/1
- وزن: 1.70kg
ماه خدا
نویسنده: محمد محمدی ری شهری - رسول افقی
مترجم: جواد محدثی
ناشر: دارالحدیث
زبان کتاب: فارسی - عربی
تعداد صفحه: 1096
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
پژوهشی جامع درباره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث
ماه خدا پژوهشى است جامع در باره ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن و حدیث که به زبان فارسى و در سال ۱۳۸۳ ش، نوشته شده است. ساختار کتاب با یک مقدمه و درآمد از نویسنده در بیان نکاتى پیرامون آن آغاز و مطالب در پنج بخش، در دو جلد، تنظیم شده است. روش کار نویسنده در بررسى، کاوش و مستندسازى مباحث در این مجموعه، متکى به عناصر زیر است:
۱. از دیدگاه وى، احادیثى که از خاندان پیامبر( ص) روایت شدهاند، در واقع، حدیث پیامبرند. ۲. وى کوشیده است در حد توان، همه روایات مربوط به هر موضوع را از منابع گوناگون شیعه و اهل سنت، به طور مستقیم، استخراج و گردآورى کرده و با بهره گیرى از نرمافزارهاى رایانهاى، آنها را در صفحات مخصوص تنظیم نماید تا زمینه گزینش کاملترین، موفقترین و کهن ترین آنها فراهم آید. در مورد استفاده از دعاها نیز جز در مواردى اندک، تنها از ادعیهاى که مستند به معصومان مى باشد، بهره گرفته است.
۳. کوشش شده است تا از آوردن روایات تکرارى، جز در موارد زیر، پرهیز نماید: - آنجا که نکته مهمى در تفاوت واژه ها و اصطلاحات، نهفته بوده است. - در مواردى که متن حدیث، در متون شیعه و اهل سنت، تفاوت داشته است. - آنجا که متن روایت، بیش از یک سطر نبوده و مربوط به دو باب بوده است. در هر موضوع، پس از ذکر آیات مربوط به آن، روایات معصومان به ترتیب زمانى( از پیامبر( ص) تا امام مهدى( عج)) آورده شده است، مگر آنکه روایتى در تفسیر آیاتِ مذکور باشد( که در این صورت، پیش از روایات دیگر آمده است) یا آنکه تناسب موضوعى روایات، ترتیب دیگرى را ایجاب کرده باشد.
در آغاز روایت، تنها نام پیامبر( ص) یا امامى آورده شده که حدیث از او نقل شده است، مگر آنکه راوى، فعل آنان را نقل کرده یا سؤال و جوابى در میان بوده و یا راوى، سخنى را در متن حدیث آورده باشد که کلام پیامبر( ص) یا آن امام نیست.
احادیث اسلامى ، «ماه رمضان» را با نام ها و صفات متعددى توصیف کرده اند که همه آنها عظمت این ماه را نشان مى دهند و بیانگر نقش مثبت ، ژرف و سازنده آن در رشد ، بالندگى و فراهم آوردن سعادت دنیوى و اخروى انسان اند . از جمله این نام ها و صفات ، موارد زیرند :
۱ . ماه خدا ، ۲ . ماه بزرگ تر خدا ، ۳ . ماه میهمانى خدا ، ۴ . ماه نزول قرآن ، ۵ . ماه تلاوت قرآن ، ۶ . ماه روزه گرفتن ، ۷ . ماه مسلمانى ، ۸ . ماه پاک کننده ، ۹ . ماه خالص سازى ، ۱۰ . ماه نماز ، ۱۱ . ماه آزادسازى ، 1۲ . ماه صبر ، ۱۳ . ماه مواسات(همدردى) ، ۱۴ . ماه برکت ، ۱۵ . ماه آمرزش ، ۱۶ . ماه رحمت ، ۱۷ . ماه توبه ، ۱۸ . ماه بازگشت ، ۱۹ . ماه استغفار ، ۲۰ . ماه دعا ، ۲۱ . ماه عبادت ، ۲۲ . ماه اطاعت ۲۳ . ماه مبارک ، ۲۴ . ماه بزرگ ، ۲۵ . ماهى که خداوند [در آن ، ]روزىِ مؤمن را مى افزاید ، ۲۶ . سَرور ماه ها ، ۲۷ . عید اولیاى خدا ، ۲۸ . بهار قرآن، ۲۹ . بهار فقیران ، ۳۰ . بهار مؤمنان ، ۳۱ . ماه مسابقه ، و ۳۲ . ماه روزى یافته