- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 191635 - 106/3
- وزن: 0.20kg
مانیفست سایبرگ
نویسنده: دانا هاراوی
مترجم: امیر قضایی
ناشر: گل آذین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 136
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ : 1
مروری بر کتاب
فمینیسم در روابط اجتماعی علم و فن آوری
کتاب مانیفست سایبرگ فمینیسم را در روابط اجتماعیِ علم و فنآوری مورد توجه خود قرار داده است. نویسنده کتاب دانا هاراوی متولد 1944 است و در زمینههای مطالعاتی همچون فلسفه و جانورشناسی و در عین حال مطالعات جنسیت و زنان فعال است. او در سال 2000 جایزهای را برای مطالعات اجتماعی در علم، دریافت کرد. پس از آن تمرکز عمده هاراوی نیز بر همین موضوع شکل گرفته و بیشتر عمر خود را در این حوزه صرف کرده است.
اثر اصلی هاراوی «میمونها، سایبرگ و زنان، بازابداع طبیعت» در نظریهپردازی از سیاست پساانسان، سایبرگ و ایدهآل فنی و اسطورهای، از اهمیت بهسزایی برخوردار است. فصلی از کتاب مذکور به نام مانیفست سایبرگ مجزا گشته و در کتاب حاضر ارائه شده است. هاراوی در مانیفست خود، استعاره سایبرگ را برای بحث در باب روابط علم، فنآوری و فمینیسم سوسیالیستی مطرح میکند.
هاراوی در مانیفست خود، استعارهی سایبرگ را برای بحث در باب روابط علم، فنآوری و فمینیسم سوسیالیستی مطرح میکند. او دو گانه انگاریهای قدیمی مانند ذهن/بدن، من/دیگری، انسان/ حیوان، مرد/ زن، انسان/ ماشین و...را به چالش کشانده است.
ما دیگر قادر نیستیم در قالب این دوتایی ها و یا حتی در قالب هویتی بیولوژیکی فکر کنیم. در واقع ما سایبرگ شدهایم، مخلوطی از انسان و ماشین که سویهی زیست شناسانهی دانا هاراوی در مطالعات فرهنگی، زنان، ادبیات و فلسفه از نفوذ و اهمیت فراوانی برخوردار است.
در ظاهر امر، سایبرگ دقیقا فرمانبردارترین بنده در هر رابطهی ممکن ارباب/ بنده است. او هیچ آرمان ذهنی از آزادی را درسر نمیپروراند و صرفا به محرکها پاسخ میدهد... از یک نظر، جهان سایبرگ در صدد تحمیل نهایی یک شبکهی کنترل برکرهی خاکی است، در شرف تجدید نهایی تجسم یافته در اکتشافات جنگ ستارگان است که به نام دفاع برپا شده است، در صدد به انحصار درآوردن نهایی بدن زنان در یک عیاشی مردسالارانهی جنگ است.
از منظرهی دیگر، جهان سایبرگ، جهانی است دربارهی واقعیتهای جسمانی و اجتماعی موجود که در آن مردم نه دلهرهای از خویشاوندی خود با حیوانات و ماشینها دارند، و نه ترسی از هویتهای همیشه ناتمام و دیدگاههای متناقضنما". "داناهاراوی" همچنین تاکید میکند: "من هیچ زمان دیگری را در تاریخ سراغ ندارم که اینچنین ضرورت اتحاد سیاسی برای مقابلهی موثر با سلطههای "جنسیت"، "تمایل جنسی"، "نژاد" و "طبقه" احساس شود". کتاب حاضر دربردارندهی این مقالات است: رویای کنایی یک زبان مشترک برای زنان در مدار مجتمع، هویتهای منکسر، سلطه در برابر انفورماتیکهای سلطه، اقتصاد کار خانگی خارج از خانه، زنان در مدار مجتمع، و سایبرگها: اسطورهای از هویت سیاسی.