- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 147322 - 55/5
- وزن: 0.30kg
مالتوس و دو مارکس
نویسنده: آلفرد سووی
مترجم : ابراهیم صدقیانی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 255
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مرداني چون ماركس و مالتوس آنچنان نظرات مهمي داشته اند كه بعد از ايشان در رفتار و انديشه ديگران تاثير گذاشته است.ن ظراتشان از آن رو مهم است كه درباره تغييرات بزرگي است كه جهان معاصر از آنها ساخته شده است. دفترچه هايي درباره انقلاب صنعتي، انقلاب كشاورزي، انقلاب علمي و انقلاب ارتباطات از همين مجموعه اين تغييرات را توضيح مي دهند...
توماس رابرت مالتوس را میتوان یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین چهرهها در اقتصاد کلاسیک دانست. این متفکر انگلیسی در ۱۴ فوریه ۱۷۶۶ چشم به جهان گشود و در ۲۹ دسامبر ۱۸۳۴ در ۶۸ سالگی چشم از جهان فرو بست. مهمترین کاری که توماس مالتوس انجام داد این بود که نظریه جمعیت را وارد مباحث اقتصادی کرد. طبق نظر مالتوس، رشد محصولات مانند کشاورزی با تصاعد عددی انجام میشود، اما رشد جمعیت انسانها از تصاعد هندسی پیروی میکند.
این رشدهای نامتوازن در طول زمان منجر به این میشود که جمعیتی که افزایش یافته است با همان میزان رشد خود متقاضی محصولاتی از جمله تولیدات کشاورزی باشد.مالتوس معتقد بود که از سه طریق میتوان از رشد جمعیت جلوگیری کرد. این سه راه عبارتند از: منع یا فشار اخلاقی (عقب انداختن ازدواجها)، کنترل جمعیت از طریق برنامه تنظیم خانواده، فقر و گرسنگی. در مورد روش اول، مالتوس بدبین بود و اعتقاد داشت تا زمانی که مردم در مورد اصول واقعی «اقتصاد سیاسی» آگاهی کافی به دست نیاورند، این راه چندان موثر نخواهد بود. در مورد روش دوم نیز او بهعنوان یک کشیش نمیتوانست آن را روشی مشروع به شمار آورد.
یکی از ایراداتی که بهنظر مالتوس وارد است، این است که وی به تکنولوژی و نقش مهم فناوری در رشد اقتصادی و پیشرفت جامعه توجهی نکرده بود. البته این امر را میتوان تا حدودی بهدلایل شرایط زمان و مکان وی نیز دانست. به هر صورت، مالتوس یکی از کسانی بود که تاثیری مهم بر جامعه و اقتصاد گذاشت، هرچند که پیشبینی وی با وجود نوآوریهای فراوان و سرعت گرفتن آن نسبت به سرعت تولید مثل بشر به تحقق نپیوست.