- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 135767 - 23/6
- وزن: 0.40kg
مارهای ایران
نویسنده: محمود لطیفی
ناشر: سازمان حفاظت محیط زیست
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 231
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته تقدیمی و امضای نویسنده
مروری بر کتاب
مصور - رنگی
مجموعهای که دربرگیرنده بیش از 60 گونه ماری است که نویسنده خود شخصاً مطالعه کرده و واقعاً یک کتاب مرجع مارشناسی برای ایران است.
این کتاب آنقدر کامل و با ارزش است که پس از چاپ دوم در سال 1370 به انگلیسی ترجمه شد و پس از ویرایش علمی توسط دکتر آلن لویتون و دکتر جرج زگ توسط آکادمی علوم کالیفرنیا منتشر شد، اما کارهای دکتر لطیفی در مارشناسی به این هم محدود نبود و دکتر در استفاده از روشهای جدید ردهبندی مارها نیز حرفهایی برای گفتن داشت، از جمله مقایسه الگوی الکتروفورز پروتئینها و در مقالهای که در سال 1344 با دو نفر از همکارانش در ژورنال کانادایی بیوشیمی و فیزیولوژی منتشر نمود الگوی الکتروفورز پروتئینهای خون تعدادی از مارهای ایران را مورد بحث قرار داد.
نام دکتر «محمود لطیفی» با مطالعات سم شناسی مارها در ایران پیوند خورده است. او رئیس بخش جانوران سمی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بود. زمانی که در 45 سال پیش دکتر لطیفی تولید آنتی ونوم را در مؤسسه راه اندازی کرد، امکانات و افرادی که برای این کار در نظر گرفته بودند اندک بود و فقط کشورهای توسعه یافته واحدهایی از این دست را به راحتی در اختیار داشتند. شروع کار او با مارها بود؛ او باید مارهای سمی از انواع مختلف را از سراسر ایران جمع آوری می کرد تا سم را که ماده اولیه برای تولید ضد سم است ازاین مارها به دست آورد. کار ابتدا از خراسان شروع می شود و دکتر خود شخصاً به آنجا می رود و مارگیرهای مورد اطمینانی را برای این کار پیدا می کند، همه تلاش ها در سال نخست به جمع آوری کمتر از دویست مار می انجامد اما با پیگیری و تلاش دکتر لطیفی، هر سال تعداد مارگیرها انواع مارها و مناطق جمع آوری آنها بیشتر و بیشتر می شود تا حدود ده سال بعد که به سالی ده هزار مار می رسد. در یکی از همین سفرها برای مطالعه و جمع آوری مارهای جزیره تنب کوچک، با قایق به این جزیره می رود، چند لحظه بعد دکتر با جسد در حال فساد انسانی که حیوانات وحشی بخشی از آن را نیز خورده بودند مواجه می شود.