- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 178119 - 48/4
- وزن: 0.30kg
مادموازل فی فی
نویسنده: گی دو موپاسان
مترجم: کوتوال انتقامی
ناشر: پاییز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 252
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه بیرونی کتاب خاک گرفتگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
گی دو موپاسان نویسنده ی فرانسوی در ۵ آگوست ۱۸۵۰ در کاخ اربابی «میرومانسنیل» در هشت کیلومتری دیپ به دنیا می آید. لور دو موپاسان مادری است که می خواهد پسرش را بر اساس سنت های اشرافی خود تربیت کند. پدر او گوستاو دو موپاسان فاقد پیشینه ی اشرافی است و زندگی زناشویی آنان به دلیل غرور زن و اخلاق مرد، همواره دستخوش اختلاف و پریشانی است. بی شک در این جو، آرامشی برای پسرک حساس وجود ندارد. کم کم در اثر کشمکش های مکرر مادر و پدر، علائم اندوه و بدبینی در پسرک پایدار می شود.
او هنگامی که سال ها بعد به سرچشمه بدبینی شدیدی که مانند ابری تیره بر اندیشه اش سایه افکنده می اندیشد، همان وحشت های ناگهانی را به یاد می آورد که در لحظات درگیری های پر هیاهوی پدر و مادر به او دست می داد. لور دو موپاسان در نامه ای به نزدیک ترین دوست خود، گوستاو فلوبر درباره پسرش می نویسد: «دیگر نه ذوقی برای چیزی دارد و نه به چیزی علاقه نشان می دهد. عشقی به کسی ندارد و هیچ گونه میل، بلندپروازی و امیدواری از خود بروز نمی دهد»
پیش از آن که «گی» به دوازده سالگی برسد، پدر و مادر متارکه می کنند و سرپرستی او به مادر سپرده می شود. پسرک مناسبات خود را با پدر حفظ می کند و می کوشد در محیط خانه برای مادر و برادر نقش سرپرست را بازی کند. اما در خانه ای که مادر از اختلال عصبی و وسواس شدید رنج می کشد و برادر به تدریج نشانه های گونه ای روان پریشی را از خود بروز می دهد، تنها مفر نوجوان افسرده، طبیعت آن منطقه ی روستایی و کشتزارهای با طراوت آن جاست. به ویژه روستاییان با زندگی پر جنب و جوش شان، بازی های کودکان دهکده، نمایش ها و داستان های ساده ولی سرشار از حکمت روستایی، به او نشاط می بخشد.
نوآوری های «موپاسان» در هنر داستان نویسی و تحولی که در ساختار داستان کوتاه پدید می آورد، نتیجه همین جستجوی مداوم است. «فلوبر» با اعتقاد به عدم کارایی شیوه کهنه رمان نویسی، با زاویه دید اول شخص که معمولا خود نویسنده است، در این باره می نویسد: «هنرمند در اثرش مانند خدا در آفرینش، نادیدنی و قدر قدرت باشد، چنانچه همه جا احساس شود، ولی به چشم نیاید».«موپاسان» در شماری از داستان های خود این رهنمود را به کار می بندد.
او پس از سال ها کار دولتی، در حالی که با بیش از سیصد داستان کوتاه و رمان، آوازه ی روزافزونی یافته است، یکسره به نویسندگی می پردازد. در سال ۱۸۸۷ داستان بلند «هورلا» را می نویسد که امروز یکی از نمونه های کلاسیک ادبیات شگرف به شمار می رود.
پاسان عادت داشت قصه ها و داستانهایش را به صورت پاورقی در مطبوعات به چاپ برساند و وقتی تعداد آنها به حد کفایت رسید، مجموعه ای از آن فراهم می آورد. این مجموعه از معروفترین آثار وی و مشتمل بر بیست و پنج داستان کوتاه است که به نام مهمترین آن "مادموازل فی فی" نامگذاری شده و نخستین چاپ آن در ماه می 1882 انتشار یافته است. شهرت "مادموازل فی فی" چنان بود که به سینما هم راه یافت و در سال 1944 به وسیله رابرت وایز فیلمی از آن تهیه شد که با موفقیت کم نظیری روبرو گردید.
فهرست
مادموازل فی فی
خانم باتیست
تباهی
قطعه هیزم
تخت خواب
دزد
جانشنین
مادر
چتر
روی رودخانه
و...