- موجودی: موجود
- مدل: 195152 - 55/1
- وزن: 0.50kg
ما و مدرنیت
نویسنده: داریوش آشوری
ناشر: صراط
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 387
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 5
مروری بر کتاب
اسطوره فلسفه در میان ما
داریوش آشوری یکی از متفکران برجسته ایران در دوره معاصر است که از بسیاری جهات خصلت های اصلی تجربه مدرنیته را در کار و اندیشه خود نمایندگی می کند. آشوری از سویی یک روشنفکر تمام عیار است و بنابرین نماینده ای بسزا از جمع پیام آوران مدرنیته برای ما ست و از سویی دیگر ادیب و لغت شناس و فرهنگ نویس است و بنابرین بخش مهمی از بازشناسی هویت ایرانی در قلمرو زبان فارسی را در کار و بار خود نشان می دهد.
آشوری که هم با سنت ایرانی آشنا ست و هم از پیشگامان مدرنیته یا مدرنیت ایرانی است از شمار معدود کسانی است که می توان با او در باره سنت و تجدد گفت و گو کرد و از اشراف ایشان به سویه های مختلف بحث آموخت.
تجدد یا مدرنیته ی ایرانی را در دو حوزه ی کلان می توان پیگیری کرد . یکی در آنچه دولت کرده است ، چرا که دولت از عهد صفویه در ایران پیشگام تجدد بوده و دیگری در نقد و نظر و نفوذ روشنفکران که در دو قرن اخیر خاصه از دارالفنون به این سو و به تاثر از انقلاب فرانسه و هم تحولات عثمانی پیام آوران تجدد بوده اند . تصویر و تصوری که ما از مدرنیته ایرانی داریم بیشتر برآمده از نوشته های روشنفکران است و تصویری که ایشان از مدرنیته در میان ما داشته اند و به ما ارائه داده اند ....
کتاب مشتمل بر مقالاتی از داریوش آشوری در باب مواجهه کشورهای جهان سوم با مساله مدرنیت و چگونگی شرق شدن شرق است در برابر غرب مدرن. در چندین مقاله به نقش روشنفکرانی چون آلاحمد، شریعتی، شایگان، فردید (و حتی سید حسین نصر) به دامن زدن به افول تفکر در ایران پرداخته میشود.