- موجودی: موجود
- مدل: 203875 - 81/3
- وزن: 0.50kg
ما و جهان امروز
نویسنده: احسان نراقی
به کوشش: علی دهباشی
ناشر: سخن - شهاب ثاقب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 430
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
نوزده مقاله
مقاله اول و دوم به مقوله فرار مغزها, یعنی سرقت اندیشهوران و نوابغ جهان سوم و جذب آنها به کشورهای توسعه یافته اختصاص دارد .در مقالههای سوم و چهارم آیندهنگری و وضع جهان سوم در سال دو هزار بررسی میشود.
از مقاله پنجم تا شانزدهم, بحث سنت, بومیگرایی و تجدد, و مدرنیته به شکلهای مختلف مطرح میگردد.در مقالههای بعدی دیدگاههای نامبرده در خصوص وضعیت ایران و مقایسه آن با جهان امروز درج گردیده است...
در میان نظریه پردازان عصر پهلوی احسان نراقی چهرهای آشناست. وی از معدود اندیشمندانی محسوب میشود که بهرغم برخی انتقاداتش از روش سیاسی حاکم بر دورهٔ پهلوی، هرگز با حاکمیت وقت از در مخالفت وارد نشد و تا واپسین ماههای حضور شاه در ایران، چندین بار با او ملاقات کرد و شاید به نوعی امیدوار بود تا توصیههای او کورسویی برای نجات کشتی طوفانزدهٔ در حال احتضار رژیم پهلوی باشد. نراقی در آثارش مدعی شده است که رژیم پهلوی قابلیت لازم برای اصلاحپذیری را داشت؛ ولی تلاش لازم برای بهرهگیری از این پتانسیل صورت نگرفت. نراقی دلیلی برای این ادعای خود ارائه نمیکند. احسان نراقی تا واپسین روزهای حیات نظام شاهنشاهی از آسیبشناسان و نظریهپردازان جدی رژیم باقی ماند و هیچگاه شاه و رژیم او را از توصیهها و چارهسازیهای راهبردی خود محروم نساخت.
وی به گفته خویش در سال آخر حیات رژیم پهلوی هشت مرتبه با شاه دیدار و گفتگو میکند. در قسمت اول کتاب از کاخ شاه تا زندان اوین دلیل ملاقاتها و گفتگوهای خود با شاه را سعی در مجاب ساختن شاه دربارهٔ اقدام به پارهای اصلاحات و گردن نهادن به قانون اساسی میداند و در ضمن آن به گوشزد نمودن نقاط ضعف رژیم در زمینههای عدم شناخت صحیح جامعه و نیروهای تشکیلدهندهٔ آن به ویژه قدرت و نفوذ روحانیت، ترویج فرنگیمآبی، فقدان فضای باز سیاسی، دادن امتیازهای گوناگون به غربیها، حیف و میل بیتالمال در اموری همچون جشنهای دو هزار و پانصد ساله، گسترش فساد و رشوهخواری در اطرافیان شاه و بنیاد پهلوی و… میداند.