دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ما هم در این خانه حقی داریم ؛ خاطرات نجمی علوی

ما هم در این خانه حقی داریم ؛ خاطرات نجمی علوی
درحال حاضر موجود نمی باشد
ما هم در این خانه حقی داریم ؛ خاطرات نجمی علوی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 149758 - 58/4
  • وزن: 0.30kg
  • JAN: 3
0 ریال

ماهم در این خانه حقی داریم

نويسنده: حمید احمدی
ناشر: اختران
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 220
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار:  1383 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

مصور

خاطرات نجمی علوی

در این کتاب خاطرات "نجمی علوی"، خواهر بزرگ علوی براساس یادداشت‌ها و نوشته‌های پراکنده وی تهیه و تنظیم شده است. نجمی علوی در سال 1297 در تهران، در خانواده‌ای سیاسی به دنیا آمد. زندگی سیاسی اجتماعی او با فعالیت‌های سیاسی خانواده او از دوران انقلاب مشروطه با فعالیت پدربزرگش، حاج سید محمد علوی از وکلای مجلس اول آغاز می‌شود.

تولد او مصادف با زمانی بود که پدرش، ابوالحسن علوی، از مبارزین دوران مشروطه، ناگزیر به مهاجرت سیاسی شد و در برلین اقامت کرد. ابوالحسن علوی در آنجا با گروهی از روشنفکران ایرانی که با نام "کمیته ملیون" در برلین فعالیت می‌کردند، همکاری مطبوعاتی و سیاسی داشت. نجمی 9 ساله بود که پدرش در برلین خودکشی کرد. برادر نجمی مرتضی علوی در سال 1311 به علت فعالیت‌های سیاسی از آلمان اخراج شد و به شوروی پناه برد، اما در سال 1316 در زندان ترکستان جان باخت. برادر دیگر نجمی، بزرگ علوی بود که جز گروه 53 نفر بود و از همین رو، دستگیر شد. نجمی در تیرماه 1322 جزو نخستین گروه از زنان ایرانی بود که در جنبش زنان فعالیت می‌کردند.

خاطرات نجمی علوی نشان دهنده گوشه‌هایی از تاریخ معاصر ایران است که طی آن، مبارزات زنان برای عدالت و احقاق حقوق زن در ایران معاصر بازگو می‌شود. در پایان، نمایه اسامی و عکس‌هایی از نجمی علوی آمده است. گفتنی است نجمی علوی در حال حاضر، ساکن لندن است و دوران کهولت را پشت سر می‌گذارد.

نجمی علوی نویسنده، از پایه‌گذاران جنبش زنان ایران و عضو تحریریهٔ مجلهٔ بیداری ما بود.او که ۶۲ سال از عمرِ خود را در مهاجرت گذراند، زمستان ۱۳۸۷ (۲۶ دسامبر ۲۰۰۸) در سن ۸۸ سالگی در لندن درگذشت و بنا بر وصیت‌اش جسدش را سوزاندند.نجمی که خواهر کوچک‌تر بزرگ علوی و مرتضی علوی بود، مانند هر دوی آن‌ها گرایش‌های مارکسیستی داشت و عضو حزب توده بود.هرچند بعد از انقلاب ۵۷ ایران به سیاست‌های این حزب انتقاد داشت.

تاريخ نگاري رسمي در ايران، همچون بقيه ي نقاط جهان، گذشته را عمدتاً از دريچه ي نگاه كساني ديده است كه در صدر جامعه بوده اند، يعني از ديدگاه اشراف، مالكان، رؤساي قبايل، مقامات مذهبي و دولتي و البته وقايع نگاران وابسته به دربار.

دكتر حميد احمدي به نسل جديدي از تاريخ نگاران تعلق دارد كه تاريخ را از ديدگاه طبقات فرودست مردم مي نويسد. او در برنامه ي تاريخ شفاهي عظيم خود در برلين تاكنون مجموعه اي از خاطرات را گردآوري و بعضي از آنها را مانند «خاطرات بزرگ علوي»، «ما هم در اين خانه حقي داريم» و «گذار از طوفان» خاطرات مرتضي زربخت منتشر كرده است.

فهرست

دوران کودکی و محیط خانواده
آخرین دیدار با پدرم
آخرین دیدار با مرتضی علوی
خودکشی پدر در آلمان
بازگشت آقا بزرگ علوی به ایران
بازداشت آقا بزرگ
فعالیت در جنبش زنان
تشکیل کلاس اکابر
حمله ارتش به آذربایجان
ورود به شوروی
تحصیل در علوم سیاسی و گویندگی در رادیو باکو
شروع زندگی در مسکو
تبعیدها و برخوردهای خشن در دوران استالین
درگذشت پیشه‌وری در باکو
خاطراتی از سروان ابوالحسن نوشین، پرویز رجبی، احمد معماری و گلین جان
بازگشت به وطن
شرکت در محافل ادبی فرهنگی در لندن

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات