- موجودی: موجود
- مدل: 199416 - 10/2
- وزن: 0.80kg
لطائف الطوائف
نویسنده: مولانا فخرالدین علی صفی
به کوشش : احمد گلچین معانی
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 462
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
کتاب مستطاب لطائف الطوائف از مهم ترین آثار طنز زبان فارسی است. این کتاب در قرن دهم توسط مولانا فخرالدین علی صفی نوشته یا به عبارتی گردآوری شده است. این کتاب مجموعه ای از لطایفی است که از قرنها قبل باقی مانده و به اشکال مختلف در میان ناقلان حکایات طنز روایت شده است.
این کتاب در باب محاضرات و مناظرات تألیف یافته ، علاوه بر داشتن فوائد تاریخی بسیار و نکات ادبی بیشمار ، مجموعه نفیسی است از لطائف و طرائف طبقات مختلفه که مؤلف دانشمند آن با ذوق سرشار شاعرانه و طبع دقیقه یاب و نکته سنج خویش در جمع آوری و تنظیم و تدوین آن سالها رنج برده تا چنین اثری سودمند و نغز و دلپسند با نثری بسیار ساده و روان که هیچگونه تکلفی در آن بکار نرفته است.
بی تردید مولف کتاب در زمان تالیف کتاب خویش ، بیشتر کتب لطائف را که پیش از او تالیف شده در دست داشته و کتاب خود را به نثری لطیف و ساده نوشته است. لطائف الطوایف چهارده باب دارد و هر باب دارای چند فصل است.
عربی نزد قاضی گواهی داد، مدعی علیه خواست که گواهی او را جرح کند گفت ایقاضی این عرب زر بسیار دارد و هرگز حج نگزارده گواهی او میشنوی؟ با وجود اینکه تارک فرضست، عرب گفت دروغ میگویی و حال آنکه من در فلان تاریخ حج گزارده ام و مناسک بجای آورده، قاضی ازو پرسید که اگر راست میگویی نشان ده که زمزم کجاست؟ گفت پیرمردی با صفاست که دائم بر در عرفات نشستست، گفت ای جاهل زمزم چاهیست که ازو آب میکشند و عرفات صحرائیست بی در و دیوار، عرب گفت در آن تاریخ که من رسیدم هنوزآن چاه را فرو نبرده بودند و عرفات باغی بود که در و دیوار داشت.