- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182689 - 112/6
- وزن: 0.50kg
لحظه ای و سخنی
نویسنده: سیدمحمدعلی جمالزاده
به کوشش: مسعود رضوی
ناشر: همشهری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 533
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
مصور
دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده
سید محمد علی جمالزاده، پدرقصه نویسی نوین ایران، منتقدی سختگیر و نکته سنج بود. وی تمامی حوادث مشروطه تا انقلاب اسلامی ایران را درک کرد لذا رجال و صاحب منصبان را با زبان نرم و مشفقانه نقد کرده و دیگران را نیز بی غرض و از روی حسن نیت نقد می کرده است. نوشته های جمالزاده همگی از نقد اوضاع اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خالی نبودند که این تجربیات و نظرات در تحولات اجتماعی و ادبی آن زمان بی تأثیر نبوده است.
این کتاب حاصل گفتگوی طولانی با جمالزاده است که بخشی از آن در روزنامه همشهری سال 1373 ش به چاپ رسیده بوده. به دلیل کثرت اعلام در لابلای سخن استاد جمالزاده، توضیحاتی نیز تا حد مقدور درباره آنها به ترتیب اهمیتشان آورده شده و در برخی منبع آن ذکر شده است. در پایان نیز نمونه دست خط جمالزاده و تصاویر او و دوستان و نویسندگان نامی ایران که در کتاب از آنها نام برده شده آورده شده و فهرست اشخاص و نشریات نیز تهیه شده است.
مردی است که همه از او رنجیده اند و همه دوستش دارند». لحظه ای و سخنی؛ دیدار با سیدمحمدعلی جمالزاده، وداعی با داستان نویس کهن سال و محترم و دانای ایران زمین است، مردی که با قصه ها و پژوهش ها و فعالیت هایش در غربت، خدمات ارزشمند فراوانی به ایران و فرهنگ آن کرد.
پیرمرد یک قرن را پشت سر گذاشت؛ دو، سه سالی هم بیشتر. شاید از خصوصیات عمر درازش این بود که از جنبههای مختلف و خصوصی زندگی آدمهایی بیشمار آگاه شد و این آگاهیها را، گاه با ستایش و تمجید و گاه با گلایههایی زیرکانه، با دیگران در میان گذاشت.
به همین سیاق از حوادث و رویدادهای سیاسی و اجتماعی مردم و یا جنبشها و حرکتهای گونهگون، و به هر تقدیر آنچه بر آن مردم گذشته است سخن گفت. اما از خلال این سخنان است که میشود بخشی از تاریخ سرزمینمان را به روایت کسی بازشناسیم که، هر چند دور، دستی بر روند آنها داشته است.
هرچه جمالزاده گفته، به اعتبار مرجع کلام معتبر است. ممکن است سهو و نسیان بر آن پرده افکنده و کهولت آن را سست کرده باشد، اما به هر حال یادگاری از جمالزاده است و او به اجماع ادیبان و اهل فرهنگ در سرزمین ما، پدر قصهنویسی جدید و از برجستهترین نویسندگان و پژوهشگران در تاریخ ادبیات و تحقیق کشور ماست.