- موجودی: موجود
- مدل: 192743 - 87/2
- وزن: 1.20kg
قیام عشایر جنوب
نویسنده: کشواد سیاهپور
ناشر: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 740
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
مصور
1343 - 1341
قيام عشاير در آيينه اسناد، منابع، كتابها، مجلات و اشعار محلي، پيشينه تاريخي و نژادي ايلات جنوب، اوضاع سياسي ايران در آستانه قيام عشاير جنوب، قيام عشاير كوهمره سرخي و قشقايي و نقطه عطف قيام عشاير، عناوين برخي از فصلهاي اين كتاباند.
نويسنده در كتاب حاضر تلاش كرده تا بر اساس اسناد موثق و منابع معتبر، واقعيت قيام عشاير جنوب را تبيين و تحليل كند؛ بر همين اساس 37 سند از وزارت كشور و سازمان اطلاعات و امنيت وقت، در پايان اين اثر آورده شدهاند. قيام مردمي عشاير جنوب كه در آن زمان "غايله فارس" خوانده شد، با وجود سركوب ايلات و عشاير در طول سالهاي 1310 به بعد، تا پايان حكومت رضاخان ادامه داشت.
با قدرت يافتن حكومت مركزي در عصر محمدرضا شاه، چندينبار برنامه خلع سلاح عشاير اجرا شد. اما با كودتاي آمريكايي ـ انگليسي 28 مرداد 1332 دوران جديدي از سركوب عشاير آغاز و قدرتشان كاملا محدود و سران مشهور آنان بازداشت و تبعيد شدند و نيز تحت مراقبت قرار گرفتند.در اواسط اسفند 1341 قيام عمومي و آشكار عشاير جنوب در ميان ايلات سرخي، قشقايي، بويراحمد و ممسني آغاز شد و قبل از اين كه جنگجويان ايل بويراحمد اقدامي كنند، رژيم پهلوي دستور بمباران آنها را صادر كرد. بر همين اساس، قيام آغاز شد و تا تابستان 1342 كه اوج سركوب بود، استمرار يافت.
فهرست
فصل اول قیام عشایر در آینه اسناد، منابع، كتابها، مجلات و اشعار محلی
فصل دوم پیشینه تاریخی و نژادی ایلات جنوب
فصل سوم اوضاع سیاسی ایران در آستانه قیام عشایر جنوب
فصل چهارم قیام عشایر كوهمره سرخی و قشقایی
فصل پنجم قیام عشایر بویراحمد و ممسنی
فصل ششم نقطه عطف قیام عشایر
فصل هفتم سركوب قیام
فصل هشتم یك حكومت و یك طایفه
فصل نهم پیامدها و تأثیر های قیام عشایر
فصل دهم قیام عشایر از دیدگاه مخالفان و موافقان