- موجودی: موجود
- مدل: 192573 - 202/1
- وزن: 0.50kg
قیام آذربایجان در انقلاب مشروطیت ایران
نویسنده: کریم طاهرزاده
مقدمه : سیدحسن تقی زاده , رضازاده شفق
ناشر: اقبال
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 522
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ برخی سطور حدود 10 صفحه کتاب با مداد علامت گذاری شده
مروری بر کتاب
مصور
برای ساختن هر بنا "چوب بست" لازم است و این شخصیتها هم "چوب بستهای دیکتاتوری" بودند که چون بنای دیکتاتوری به پایان رسید باید از میان برداشته میشدند...انقلاب مشروطیت، از مقاطع مهم تاریخ معاصر ایران را تشکیل میدهد که در این نهضت هم آذربایجان نقش مهمی ایفا کرده است. موقعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این دیار شرایطی را فراهم آورد تا هویت ملی…
در آن سالها که ظلم و جور و از هم گسیختگی جامعه ایرانی را فرا گرفته بود ، مردم تبریز براساس رسالت ملی و مذهبی خود ضد استبداد مبارزهای را آغاز کرد که در آن مفاهیم ملی و حتی فراملی چون آزادی خواهی ، عدالت طلبی ، ستم سوزی ، دیکتاتور ستیزی حرف اول و آخر مبارزان بود. علما و مبارزان تبریز و علمای نجف به شاه تلگرام زدند و سرانجام اقدامات آنان موثر افتاد و شاه که از هر طرف خطر را احساس می کرد در پاسخ ، اطمینان به معاودت علمای بست نشین داد و طولی نکشید که روز 14 مرداد 1285شمسی فرمان مشروطه را صادر کرد.
به این ترتیب پس از یک سال و نیم تلاش ، مبارزه و تحمل سختی های فراوان ، جنبش و نهضت ملی مشروطه خواهی ایران به ثمر رسید و ایران مشروطه شد. تبریز در طول تاریخ همواره مهد تجدد و نوخواهی بوده و گنجینه ای از حماسه ها را در خود دارد و به ویژه در تاریخ معاصر ایران این شهر در صف نخست مبارزات ملت ایران قرار داشته و همیشه مقابل ستمگران و متجاوزان با چنگ و دندان ایستاده است.
در جنبش مشروطیت نیز به واقع تبریز منجی انقلابی شد که در آستانه شکست قرار گرفته بود. انقلاب مشروطه با دوراندیشی رهبران و هوشیاری و از جان گذشتگی مردمان خطه آذربایجان و تبریز نه تنها به سر منزل مقصود رسید بلکه حکومت قاجار را از تخت سلطنت پایین کشید.
اعتبار مبارزات مردم تبریز زمانی ارزش فزون تری به خود می گیرد که به اوضاع و احوال دوران آستانه نهضت مشروطه و نظام سلطنتی که برپایه استبداد فردی استوار بود, توجه شود. در آن دوران همه قدرت دولتی اعم از قانونگذاری و اجرایی در دست شخص شاه متمرکز بود و وی صاحب اختیار بی چون و چرای مردم بود و توان سیاسی واقتصادی فراوانی داشت. در تحلیل موقعیت و نقش تبریز در پیدایش نهضت مشروطیت باید به کانون نوگرایی این شهر کهن به دلیل نزدیکی به اروپا , دولت عثمانی و روسیه توجه عمیقی شود.
فهرست
تبریز
فشار زندگی بر مردم آذربیاجان
نقش مطبوعات در انقلاب مشروطیت
نخستین انتخابات در تبریز- آذربایجان قانون اساسی می خواهد
اولین نطق علی مسیو برای فدائیان
شرح آمدن قزاق
مشق نظامی مجاهدین تبریز
خدمات انجمن ملی تبریز
و...