- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188505 - 115/3
- وزن: 0.40kg
قوم لر
نویسنده: سکندر امان اللهی بهاروند
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 272
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1374 - دوره چاپ: 2
کیفیت : لبه صفحات 30 تا 45 پاره شده (افتادگی ندارد)
مروری بر کتاب
مصور - نقش - نمودار
پژوهشی درباره پیوستگی قومی و پراکندگی جغرافیایی لرها در ایران
سکندر امان اللهی بهاروند از نویسندگان معاصر ایران است. امان اللهی، متولد روستای دارائی خرمآباد است. وی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز و دانشگاههای آمریکا و مولف کتابهایی در مورد اقوام کوچنشین ایران است .
لر نام قومی ایرانی است که در باختر و جنوب باختری ایران زندگی میکنند. زبان لری خویشاوند نزدیک زبان فارسی و به همراه فارسی از شاخه فارسیتبار دسته جنوب باختری زبانهای ایرانی است. ویژگیهای زبان لری نشان میدهد که چیرگی زبانهای ایرانی در منطقه کنونی لرستان در دیرینهشناسی باستان از سوی ناحیه پارس صورت گرفته و نه از سوی ناحیه ماد. لرها مردمانی هستند که از نظر قومی جزئی از مردم کرد به شمار نمیآیند.
لُرها يكي از بزرگترين گروههاي قومي ايران هستند كه نزديك به سه هزار سال پيش از آسياي ميانه به ايران آمدند، و در طول تاريخ پرفراز و نشيب كشورمان هميشه نقش مهمي ايفا كردهاند. قوم لُر از شعبههاي متعددي چون لكها، لرهاي لرستان، بختياري، كهگيلويه، بويراحمد، ممسني، حياتداودي، گلهدار و ديگر گروهها تشكيل شده است، و در منطقهي وسيعي از ايران شامل سرزمينهاي بين كرمانشاه تا نواحي بوشهر پراكنده است. كتاب حاضر شرح مختصري است دربارهي وجه تسميه، اصل و نسب، جغرافياي تاريخي، تقسيمبندي و پراكندگي جغرافيايي لُرها.
فهرست
فصل اول: منشا واژه لر
فصل دوم: اصل و نسب لرها
فصل سوم: زبان لرها
فصل چهارم: جغرافياي تاريخي مناطق لرنشين
فصل پنجم: گروهها و شاخههاي قوم لر