- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 178910 - 3/5
- وزن: 5.00kg
قلم و سیاست
نویسنده: محمدعلی سفری
ناشر: نامک
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 3430
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1380 _ 1371 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو ؛ جلد سوم و چهارم روکش دارد
مروری بر کتاب
این اثر که به قلم محمدعلی سفری نگاشته شده حاصل دیده ها و شنیده های او در کسوت روزنامه نگاری در دوران سیاه دیکتاتوری است و به منظور انتقال آگاهی به عموم به رشته تحریردرآمده است. اثر حاضر سیر تحول تاریخی- سیاسی ایران، از آغاز تا انجام سلطنت محمدرضا شاه پهلوی است. به دلیل اهمیت این حوادث به ویژه از نظر مبارزات مردمی، ثبت وقایع تاریخی این قرن در 4 جلد تنظیم شده است.کتاب با نمایه، اسامی پایهگذاران جبهه ملی، فهرست منابع و عکسهایی از شخصیتها و حوادث پهلوی و انقلاب به پایان میرسد .
نویسنده کتاب ( محمد علی سفری ) که از خبرنگاران قدیمی مطبوعات است و با بسیاری از رجال و سردمداران حکومت پهلوی دوم ارتباط داشته و خود مستقیماً ناظر و شاهد حوادث این دوران بوده ، توانسته است با استفاده از اسناد ومدارک تاریخی گوشه هایی از تاریخ معاصر ایران را به رشته تحریر درآورد ....
در غیبت دکتر مصدق، با وجودی که مخالفین وعده داده بودند حادثه آفرینی نشود، ولی به قول خود وفا نکردند و چند حادثه در غیبت ایشان اوضاع مملکت را دچار تشنج کرد. روز هشتم آبان ماه در حالیکه شورای عالی دانشگاه تشکیل بود، عده ای به بهانه تقاضاهای دانشجویی بدون اجازه وارد جلسه شورا شدند. بعد ماجرا به صورت محاصره استادان درآمد و بین مهاجمین و پلیس زد و خورد شد که تمامی این حوادث با اعتراض استادان و رئیس دانشگاه مواجه شد و مطلب در مطبوعات و مجلس به صورت گسترده ای انعکاس یافت.
گو اینکه پیش از این حادثه نیز در مجلس از سوی مخالفین، به هر بهانه ای سخنرانیهای گوناگون می شد و جمال امامی گاه به عنوان لیدر اقلیت و زمانی به عنوان یک نماینده مجلس به دولت حمله می کرد. کما اینکه در جلسه سی ام مهرماه 1330 در نطق خود مدعی شد که شیرازه ی مملکت از هم گسیخته شده و تمام به هم ریخته، تا مردم ناراضی به حزب توده ملحق شوند.
وی این امر را در اثر سیاست دولت دکتر مصدق قلمداد کرد و در خلال سخنانش مدعی شد که ملی کردن نفت ایران هم سیاست انگلیس بود! جمال امامی این ادعا را به خاطر شنیدن نطقی از موریسن وزیر خارجه انگلستان مطرح کرد و وقتی شوشتری، احتمالا از روی تبانی قبلی، به وسط حرف او دوید و گفت: « آقا بفرمایید موریسن چه گفته؟»
جمال امامی با لحن خاصی گفت: « او گفته جریان نفت را خودشان یعنی خود انگلیسیها درست کردند و خودشان هم اداره می کنند…جمال امامی که مدعی بود باید از همکاری در ملی کردن نفت «استغفار» کند به دنبال سخنانش افزود:
… عرض کردم، ما در وسط کار متوجه شدیم که داریم رودست می خوریم ولی آنهائی که می دانستند قضیه چیست به کارشان ادامه دادند و می دهند و انشاءالله ببینیم عواقب کار چه خواهد شد؟….
فهرست
جلد اول: از استعفای رضاشاه تا سقوط مصدق
جلد دوم: از کودتای 28 مرداد تا ترور منصور
جلد سوم: از هویدا تا شریف امامی
جلد چهارم: سرگذشت رژیم شاهنشاهی در واپسین روزها
صدای انقلاب
اعتصاب 61 روزه،
دولت دکتر شاپور بختیار
جدال بی حاصل
پاسخ به مدعی
روزهای پر اضطراب
سه کار بزرگ
ارتش و ملت
تهران، مرکز قدرت
رژیم متلاشی شده
ارزشهای تازه
نیروهای مخالف در دوران پهلوی
رضاشاه و گروههای مخالف
مخالفان در دوران محمدرضا شاه
مبارزه با اختناق
مخالفان رژیم در اروپا و آمریکا